Air Fryer-ről mi a véleményetek? Ha esetleg jó dolog, akkor egy átlagos család (4 fő) részére hány literest érdemes venni?
Nem helyettesíti. Nem tud olajsütni. De tud mást. PL. a sültkrumpli, ha te hámozod és nem fagyasztott félig elősütött zacskóst használsz, akkor nem lesz ugyanaz.
Nekem van, szeretem, csak másként működik, mint az olajsütő.
Pl. melegszendvicset is próbáltam bene csinálni, nem is lenne rossz, ha a folyamatos légáramlat nem szárítaná ki. Mondjuk extra adag vajjal lehet kompenzálni. Amire leggyakrabban használom, az inkább sültek újramelegítése, arra kiváló a mikróhoz képest.
Szóval az intenzív forró levegővel számolni kell, mintha hajszárítót használnál, kb. annyira szárít is.
Kisebb adagokhoz találták ki, sokkal gyorsabb vele elkészíteni, mint a nagy sütővel. Innentől étkezési szokás kérdése az egész.
Amúgy az olajos dolgokat is ugyan úgy meg lehet sütni benne, pár percenként le kell spriccelni olajjal az ételt.
Azért 4 főre nem biztos hogy megfelel még egy XXL méret megnevezésű légkeveréses sütő,mondjuk az egy kiló fagyasztott krumpli-megtölti az egész kosarat-de azt szerintem nem tudja 200 C° forró levegővel úgy átfújni hogy átsüljön.És azt még átforgatni,megrázni is macerás mert akkor meg összetörik.És különben sem lesz olyan mintha olajban sült volna.
Mi csak 2 személyre használjuk és az ~20 perc sültkrumplinál,félidőben átforgatva,ha beleraknánk az egy kilót az engedélyezett max.jelzésig az nem tudom meddig tartana-de olajban tutira gyorsabban meglenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!