Kapszulás kávéfőzőt hogy tisztítsak?
Nem fogod elhinni, az őrölt kávé megköti a dohos aromát is, mint egy aktív szenes víztisztító betét.
Alumínium bojlereket is azért lehetett használni, mert egyrészt kimutatták, hogy nagyon jelentéktelen alumínium kerülne a vízbe, de még a maradékot is megfogja a zaccpogácsa, úgyhogy semmi gond.
Mindamellett én hobbiból felújítottam néhány kávégépet, de azt alkatrész szinten, csavaronként tisztítottam meg. Vagyis darabokra szedve.
Egyébként használni kell szerintem, idővel kimegy belőle a dohos aroma is.
Noha a diszpenzer, vagyis a kapszula utáni szakasz kávés lerakódásairól nem ártana meggyőződni. Arra szoktak használni zsíroldó tablettát is, amit automata gépnél a főzőegységbe lehet tenni, itt esetleg kapszulába lehetne barkácsolni. A zsíroldó tabletta erősen lúgos fertőtlenítő anyag. De én jobban híve vagyok a manuális / szétszedős tisztításnak, amikor saját szemmel átlátok mindent.
Az ecettel meg fogod ölni a szivattyúját. Jobb lenne kázéfőzőhöz való folyadékot használni.
Azonban ez még csak a vízkövet távolítja el. A dohoz szagot a kifolyóban lerakódott kávémaradványok miatt érzed. Ki kellene szerelni azt a részt, ahol kifolyik a kávé és mosogatószerrel elmosni.
Ezt kell neked is megcsinálnod, de ahogy szétszeded látni fogod a retket.
Igen én is gondoltam a szétszedésre, de olyan béna vagyok ezekben, hogy félek hogy elrontom. Utolsó: köszönöm! Nekem nem ez a cafissimo van, hanem a felül töltős. Talán az újabb verziója a pure. De gondolom hasonló azt is szét szedni.
Köszi mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!