Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Kapszulás kávéfőzőt hogy...

Kapszulás kávéfőzőt hogy tisztítsak?

Figyelt kérdés
Van egy Tchibo Cafissimo kávéfőzőm, viszont 2 éve nem használtam. Ma ecetes vízzel, dm-és vízkőoldóval, kb 4 liter vízzel átmentem rajta. Viszont még mindig dohos szaga van a víznek. Ti hogyan tisztítanátok ki és mivel?
nov. 29. 20:56
 1/5 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Nem fogod elhinni, az őrölt kávé megköti a dohos aromát is, mint egy aktív szenes víztisztító betét.

Alumínium bojlereket is azért lehetett használni, mert egyrészt kimutatták, hogy nagyon jelentéktelen alumínium kerülne a vízbe, de még a maradékot is megfogja a zaccpogácsa, úgyhogy semmi gond.

Mindamellett én hobbiból felújítottam néhány kávégépet, de azt alkatrész szinten, csavaronként tisztítottam meg. Vagyis darabokra szedve.

Egyébként használni kell szerintem, idővel kimegy belőle a dohos aroma is.

Noha a diszpenzer, vagyis a kapszula utáni szakasz kávés lerakódásairól nem ártana meggyőződni. Arra szoktak használni zsíroldó tablettát is, amit automata gépnél a főzőegységbe lehet tenni, itt esetleg kapszulába lehetne barkácsolni. A zsíroldó tabletta erősen lúgos fertőtlenítő anyag. De én jobban híve vagyok a manuális / szétszedős tisztításnak, amikor saját szemmel átlátok mindent.

nov. 29. 23:09
 2/5 anonim ***** válasza:
0%
A kapszulás kávéfőzők úgy vannak kitalálva, hogy ne kelljen tisztítani, mert ha elromlik, akkor veszel újat. Ezért olyan olcsó. Gyakorlatilag mint az eldobható fényképezőgép, csak annál azért több ideig bírja.
tegnapelőtt 01:19
 3/5 anonim ***** válasza:

Az ecettel meg fogod ölni a szivattyúját. Jobb lenne kázéfőzőhöz való folyadékot használni.

Azonban ez még csak a vízkövet távolítja el. A dohoz szagot a kifolyóban lerakódott kávémaradványok miatt érzed. Ki kellene szerelni azt a részt, ahol kifolyik a kávé és mosogatószerrel elmosni.

tegnapelőtt 08:51
 4/5 anonim ***** válasza:

Ezt kell neked is megcsinálnod, de ahogy szétszeded látni fogod a retket.

https://www.youtube.com/watch?v=dUZjsgyUDr0

tegnapelőtt 08:56
 5/5 A kérdező kommentje:

Igen én is gondoltam a szétszedésre, de olyan béna vagyok ezekben, hogy félek hogy elrontom. Utolsó: köszönöm! Nekem nem ez a cafissimo van, hanem a felül töltős. Talán az újabb verziója a pure. De gondolom hasonló azt is szét szedni.

Köszi mindenkinek!

tegnap 00:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!