Klímával ( jelen esetben Fisher Nordic) milyen külső hőmérsékletig lehet megfelelő hatékonysággal fűteni például egy Fég konvektorral szemben?
Tehát, milyen külső hőmérséklet alatt éri meg inkább egy újszerű, karbantartott Fég konvektorral fűteni, mint az említett klímával?
A lakás 55cm vastag vegyesfalazat és 280cm belmagasság, 15cm vastagságú üveggyapot födémszigeteléssel.
Igen, természetesen ha tudja az ember a fogyasztást, amit egy fogyasztásmérő segítségével is elvégezhet, beállítva rajta az egységre vonatkozó árat és akkor egy idöszakra megvan hogy mennyibe kerül klímával fűteni abban a hőmérsékleti környezetben, amiben éppen a mérést végezte.
Ha csak egy konvektor lenne működtetve, akkor a fogyasztásmérő leolvasásával elvégezhető ugyanez, majd beszorozza az ember a mért értékeket az aktuális árakkal és meg is van hogy melyikkel jár jobban.
De gondoltam, hátha valaki már ezen információk birtokában van és nem kell nekem ezt végigvinni...
Ami amúgy sem egyértelmű lenne, hiszen egyidőben nem tudom megcsinálni ugyan abban a helyiségben, mert vagy az egyiket működtetem és folyik a teszt, vagy a másikat.
A külső hőmérséklet/időjárást meg kifogni, hogy kb egy hetes mérés legalább erősen hasonló legyen, nos elég szerencse kérdése, bár biztosan nem lehetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!