Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Klíma (hűt és fűt) szűrőjét...

Klíma (hűt és fűt) szűrőjét mennyi időközönként kell tisztítani/cserélni?

Figyelt kérdés

nov. 23. 08:01
 1/6 A kérdező kommentje:
Midea all easy pro típusú klímám van, ha számít ez.
nov. 23. 08:02
 2/6 anonim ***** válasza:
Havonta, már amikor üzemel. Olyan hónapban amikor nem üzemel nem kell.
nov. 23. 08:14
 3/6 anonim ***** válasza:
Cserélni akkor kell ha megsérül.
nov. 23. 08:14
 4/6 anonim válasza:

Szerintem erősen függ attól, hogy mennyire poros a környezet, illetve mennyire intenzíven van használva. Én pl az első 2 évben rá se néztem, aztán egyszer megpucoltam, de kár volt, mert szinte semmi nem volt benne. Néha látni rémvideókat, hogy mi minden összegyűlik benne... hát én nem tudom, azt hogy sikerül... én általában évente egyszer ránézek, de: szinte semmi kosz nincs benne.

Amúgy nekünk is midea, hűtő-fűtő. és viszonylag ritkán van használva (csak a legnagyobb hőségben napi pár órára, meg a nagyobb hidegekben kiegészítő fűtésként amikor a helységben vagyunk).

nov. 30. 17:00
 5/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
nov. 30. 18:23
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha fűtésre használod, nem túl poros környezetben, akkor elég a fűtési szezon kezdetén egyszer. De ha nyáron hűtésre, akkor 2-3 hetente feltétlenül, és befújni fertőtlenítő szerrel. Mert egészségre veszélyes kórokozók tenyészhetnek benne, ami halálos is lehet, például a Legionella. Ugyanez az autókba építettre is igaz!
nov. 30. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!