Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Miért lett ennyi a számla?

Miért lett ennyi a számla?

Figyelt kérdés
Az lenne a kérdésem, hogy eddig a villanyszámla olyan 15 -20 ezer körül volt... Most 35 lett..nem érjük miért.. a szomszéd (villanyszerelő) aztmondta azért mert van egy 1800W hősugárzó, amit naponta 5-10 percre kapcsolunk be a fürdőszobába, amikor a kislányom fürdik. De bárhogy számolom a Kw-ot sehogy nem lesz 15 ezer forint... Másnál előfordult ilyen?

nov. 20. 19:33
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

35000 forint az nagyjából 570kWh, ami bődületesen sok! Nyáron, mikor állandóan ment a klíma, otthonról dolgozva nem mentünk 340 fölé.

Vagy nem jól írtátok be a mérőállást, vagy ez kéthavi fogyasztás.

nov. 21. 11:11
 12/21 anonim ***** válasza:
Ha diktáltok, akkor vissza tudod nézni az előző havi fogyasztásokat, és ha nem kiugró, akkor reklamálni kell, és jóváírják
nov. 21. 12:23
 13/21 retektorta ***** válasza:
Én már a kérdést sem értem. Mi honnan tudnánk, hogy NEKED miért lett több a számlád? Egyébként a 15-20 ezer is rengeteg. Nekem 5.500 Ft az átalány, úgy hogy ez tetőtéri lakás, tehát nyáron megy a klíma ezerrel. Hova teszitek ennek a 4-5-6-szorosát?
nov. 21. 15:09
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Lehet a gyerek aluminiumot gyárt a pincében. Az ívkemence elég sokat tud fogyasztani...
nov. 21. 15:40
 15/21 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy a szomszéd (villanyszerelő) rákötött valamit a ti órátokra.
nov. 21. 16:19
 16/21 anonim ***** válasza:

"De bárhogy számolom a Kw-ot sehogy nem lesz 15 ezer forint..."

A számlán szerepel, hogy milyen időszakra és milyen fogyasztásra, milyen díjtételeket számoltak. Ez nem attól függ, hogy a szomszéd villanyszerelő vagy a kérdező mit hisz. Szerepel rajta az induló-záró mérőállás, és az is hogy az elszámolás becsléssel, vagy diktált adattal készült.

[link]

nov. 21. 19:11
 17/21 anonim ***** válasza:
Lehet véletlenül égve maradt a padláson a nevelő lámpasor.
nov. 22. 10:25
 18/21 A kérdező kommentje:
Azt mondták azért lett ennyi, mert túl léptünk. Nem tudom mi okozhatja, hogy hirtelen ennyi lett... Aztmondták hogy a hősugárzó lehet, de komolyan 5-10 percet megy az a szar.. nem hiszem, hogy emiatt lenne?!!! Ha a tv menne éjjel nappal egész nap se lehetne, de azt is este kapcsoljuk csak be az alvás előtt a gyereknek (estimese).. nem tudom mitől lehet...
nov. 27. 19:30
 19/21 anonim ***** válasza:

"Azt mondták azért lett ennyi, mert túl léptünk."

Egy hibás diktálás is okozthat 'túllépés'-t.

Ahogy javasolták, ellenőrizd a diktálásokat és az óraállást. Nálunk minden elektromos, és mégsincs túllépés.

nov. 27. 19:43
 20/21 anonim ***** válasza:

"Nem tudom mi okozhatja, hogy hirtelen ennyi lett"

Meg is válaszoltad magadnak:

"túl léptünk"

A rezsicsökkentettnél többet fogyasztottatok. Akkor meg sokkal több lesz az ára.

De elmondtuk már 100x hogy nézd meg számlát, azon pontosan részletezve van hogy milyen óraállások, milyen fogyasztások alapján számoltak és azt milyen árral szorozták be.

nov. 27. 20:26
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!