Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Okos izzó (ki- és bekapcsolást...

Okos izzó (ki- és bekapcsolást lehessen állítani), amihez applikáció ÉS távirányító is van?

Figyelt kérdés

Jelenleg Tapo L530 izzónk van, színes.

Nagyon szuper hozzá alapvetően az app (maga a felület nem a legpraktikusabb, de szuper mert tudunk időzíteni kikapcsolást vagy bekapcsolást elsősorban), DE ehhez nincs távirányító. Sokszor pedig kényelmesebb és gyorsabb lenne, ha nem kellene feloldani a telefont, megkeresni az appot, belelépni és kikapcsolni.

Viszont egyszerűen ilyen jellegű színes izzót nem találtam még. Mindegyikhez vagy app van, vagy távirányító!

Kérlek, ha te ismersz ilyet, írd le a típust vagy küldj egy linket.

Köszönöm!!

nov. 20. 08:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
56%

Nálam ilyenek vannak:

[link]

[link]

Nagyon bevált. Még alternatív kapcsolást is tudok vele kialakítani (technikailag nem, de lényegét tekintve ugyanaz).

nov. 20. 09:14
 2/11 anonim ***** válasza:

Opsz, az lemaradt, hogy HUB szükséges hozzá.

[link]

Ha csak egyetlen okos izzóról van szó, akkor nem éri meg, de 64 eszközt tudsz kapcsolni hozzá

nov. 20. 09:16
 3/11 Morzsi007 ***** válasza:
Én Sonoff izzót használok. Ezt tudom Siri-vel kapcsolgatni vagy parancs futtatásával feloldás nélkül. Androidot nem ismerem, ha neked az lenne. Infóként írtam.
nov. 20. 09:21
 4/11 A kérdező kommentje:
Első válaszolónak: akkor lényegében ez olyan, mintha külön vennék hozzá egy távirányítót? Igazából tényleg csak ki és bekapcsoláshoz kelleney szóval így jónak tűnik. Az egyéb beállítások meg akkor mennének az appról ugye.
nov. 20. 10:20
 5/11 A kérdező kommentje:
ehhez ez a hub feltétlem fontos? vagy elég ha a gombot megveszem? Mert a honlap leírás nem írja hogy kéne hozzá feltétlen vagy csak nekem nem volt egyértelmű.
nov. 20. 10:30
 6/11 anonim ***** válasza:

A specifikációban írja.

Amit a gombbal tenni tudsz, az be/ki kapcsolás, bekapcsolás és adott értékre beállítás (időtartam, szín/színhőmérséklet, fényerő), forgatásra fényerő módosítás vagy szín módosítás.

A gombok a HUB-on keresztül kommunikálnak.

Nálam 5 okos égő, két led szalag, két kamera is van többek között, és ezért sok-sok gomb.

nov. 20. 10:37
 7/11 A kérdező kommentje:

És ezeket tudod egyesével kezelni egy gombbal? vagy hogy van?

Egyébként egy izzónk van csak, azt nagyon szeretem praktikus, de ezzel méginkább az lenne.

Utánanéztem jobban így ahogy írtad. Akkor tehát Tapo H100 hub és Tapo B200B okosgomb rendben lenne?

nov. 20. 10:42
 8/11 anonim ***** válasza:

Igen, az úgy rendben van. De egy darabért ennyit nem költenék rá, de a te döntésed. Más rendszereket nem ismerek gyakorlatból.

A Tapo alkalmazásban előbb a HUB-ot kell hozzáadni, majd az okos gombot.

Kiválasztod az izzódat (maradjunk ennél, a fényforrás nekem olyan izé…), majd intelligens művelet, mikor: mindig, kiválasztod az okos gombot, és beállítod a be/ki kapcsolást. Ha akarod a fényerő szabályozást is egy menetben. Gyorsan ki fogod ismerni magad, nem ördöngösség.

Pl. az előszobám hosszúkás, folyosószerű. Alternatív kapcsoló van a két végén, és középen egy spot lámpa.

Ezt szerettem volna okosra módosítani.

Vettem okos spotlámpákat. A kapcsolókat meghagytam, hogy legyen fizikai kikapcsolás is, ne csak szoftveres.

Mindkettő mellé tettem egy gombot, és ugyanazt a műveletet rendeltem hozzá. Vagyis be/ki kacsolást.

Eredménye ugyanaz, mint a hagyományos. egyik végén fel tudom kapcsolni, másikon le és viszont.

Felraktam egy mozgásérzékelőt, és beállítottam, hogy sötétedéstől kivilágosodásig kapcsolja fel a világítást, és tartsa úgy 1 percig.

Közben rájöttem nem jó, mert egy perc után lehúzza akkor is, ha én kézzel is kapcsoltam.

Így a következő lépés az volt, hogy ha le van kapcsolva, mozgásra kapcsolja fel. Így marad sokáig így.

Egy másik okosműveletben meg ha 2 percig nincs mozgás, kapcsolja le.

Ezeket az ember vagy eleve tudja, mert ő is okos, vagy az idővel kiísmeri.

nov. 20. 10:57
 9/11 A kérdező kommentje:

hát igen ahogy nézem 15-20 ezerbe bennelenne, amit drágállok én is. De más megoldást erre ezen kívűl nem találtam.

Max ha lenne valami olcsóbb ilyen jellegű eszköz, dehát szkeptikus vagyok mennyire lenne képes csatlakozni vagy valami. Ezek meg tuti kompatibikisek, aztán kitudja, lehet később lesz még egy izzónk vagy bármi más :D Szóval mindenesetre átgondolom, ha másnem karácsonyra jó lesz 😁

Köszönöm a kulturált segítséged!

nov. 20. 11:35
 10/11 anonim ***** válasza:
Nekem kint van Widgetbe, onnan kapcsolom, nem kell külön a progiba belépni. Feleségemnek is fent van a progi, így akármelyikünk tudja szabályozni
nov. 20. 12:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!