Hogyan tudom elkerülni a gép károsodását?
Nemrégiben vásároltunk egy Gorenje márkájú mosó-szárítógépet a párommal. Nos, mielőtt megvásároltuk, nyilván utánanéztünk/olvastunk az ehhez hasonló gépeknek, és sok helyen nagyon nem dicsérték, elég kényesnek titulálták. Sajnos a hely hiánya miatt erre a választásra kényszerültünk, egy külön szárítógép nem fért volna el.
A kérdésem a következő.: Hogyan tudom a “toppon” tartani a gépet, esetleg valami tipp, vagy praktika ?
A szösz összeszedésére alkalmas gumi részecske szinte “eszi” a szöszt, és elég nehéz kitakarítani, esetleg ezt hogy tudom a legtisztábban takarítani?
Ne terheljétek túl a gépet: A mosó-szárítógépek különösen érzékenyek a túlterhelésre. Mindig tartsd be a használati útmutatóban megadott maximális töltetsúlyt, különösen szárításnál, mert az a legmegterhelőbb a gépnek.
Rendszeres tisztítás:
Szöszgyűjtő: A szöszgyűjtő gumi részeket rendszeresen, legalább minden szárítás után tisztítsd ki. Ha nehéz hozzáférni, használhatsz egy puha kefét vagy fogkefét. Esetleg egy enyhén nedves mikroszálas kendővel is áttörölheted, majd szárítsd ki alaposan.
Dob és tömítések: Tisztítsd meg időnként a dob belsejét és az ajtó körüli gumitömítéseket, hogy eltávolítsd a szappanmaradékokat és szennyeződéseket.
Vízkőmentesítés:
Használj vízlágyítót vagy ecetet időnként (havonta vagy kéthavonta), hogy megakadályozd a vízkő lerakódását, amely károsíthatja a fűtőszálat és más belső alkatrészeket.
A Gorenje gépekhez gyakran ajánlanak gyártói vízkőoldó tablettákat is.
Programok helyes kiválasztása:
Mindig a megfelelő programot válaszd, különösen szárításnál. Ha lehetséges, próbáld meg előre megszárítani a ruhákat levegőn vagy centrifugálással, hogy kevesebb ideig kelljen a gépnek szárítania.
Léghűtés ellenőrzése: Ha a gép levegőhűtést használ a szárításhoz, győződj meg róla, hogy a környezetben elegendő szellőzés van, és a gép körül nincs elzárva a levegő útja.
Szöszgyűjtő tisztításának tippek:
Porszívózás: Egy keskeny fejű porszívóval gyorsan eltávolíthatod a felhalmozódott szöszöket a gumi körül.
Ragasztószalag: Ha vannak kisebb szöszök, amelyek nem jönnek le, használj erősebb ragasztószalagot, hogy összeszedd őket.
Fogpiszkáló vagy kis eszköz: A szűk helyekhez egy fogpiszkálóval vagy egy műanyag spatulával is hozzáférhetsz anélkül, hogy megsértenéd a gumit.
Plusz tipp:
Ruházati szűrők ellenőrzése: Mosás előtt mindig ürítsd ki a zsebeket, hogy minimalizáld a szöszök és egyéb szennyeződések bejutását a rendszerbe.
Lágyabb mosószerek: Használj mosószereket, amelyek kevésbé habzanak, mert ezek kevesebb maradékot hagynak a gépben.
Bár a használati útmutatóban biztosan le van írva, de a legfontosabb az, hogy az a gép ami mondjuk 8 kiló mosására képes, az csak 5 kilót bír szárítani, vagy csak 4-et.
A használati útmutatóban leírtakat és tisztítási, karbantartási műveleteket pontosan kell elvégezni, még ha macerás is!
A használati útmutatót, többször is figyelmesen olvasd el, és tanuld meg!
Köszönöm szépen a válaszokat, viszont pont ma ment tönkre a mosó-szárítógépem…
F17 hibakódot ír ki, és egyszerűen nem tudok vele már mit csinálni, megtisztítottam a szűrőt, leengedtem a vizet, a gumik alatt is megnéztem, hogy esetleg az ott keletkezett szennyeződéstől mehetett e tönkre, de a gépem full tiszta, legalábbis az eddigiek alapján.
Volt ahol a hibakód azt jelezte, hogy a “víz túl lassan kerül a dobba” ….
Jelenleg próbálgattam a szárítást, miután az áramtalanítással egybevéve mindent is megpróbáltam ( legalábbis amit én nőként megtudtam ügyködni) viszont kb 30-40 perc múlva mindig újra kiírta az f17 hibakódot, és persze ezzel együtt a ruhák sem száradtak meg.
Esetleg valami újabb tipp? Holnap mindenképp szeretnék beszélni az ügyfélszolgálattal!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!