Fürdőszobába keresek energia takarékos fűtési negoldast sos?
Figyelt kérdés
Tavaly fűtottem olaj radiátorral csilliárdokert most ezt szivem szerint tuzre dobnam elszamolo szamla alapjan...okt. 8. 18:23
1/7 Szervizmérnök úr válasza:
Ez valami nagyon hideg családi ház, hogy nem tudsz fűtés nélkül lezuhanyozni? Fűt a melegvíz, elég az.
Katonaságnál téli gyakorlaton, az erdőben, zuhanyzósátor volt felállítva, senki nem fagyott bele a sárba, két sátor között közlekedve.
2/7 A kérdező kommentje:
Van egy 6 eves gyermekem inkabb ra gondolok soka lesz meg katona ha csak a tudogyuszi nem jon elobb..
okt. 8. 18:35
3/7 retektorta válasza:
Nincs ilyen. Árammal fűteni drága, aki mást mond, nem ért hozzá, vagy szándékosan hazudik pl. üzleti érdekből. Mielőtt valaki belém kötne: igen, tudom, hőszivattyú meg fűtő klíma, de itt egy darab fürdőszobánál ezek nem játszanak.
4/7 Szervizmérnök úr válasza:
Egy fűtőszálas-ventilátoros eszközzel kicsit feljebb lehet nyomni a hőmérsékletet, közvetlenül fürdés előtt, nem túl sokáig járatva, de ezt ki tudod számolni, mennyit visz el.
Viszont fürdés közben ki kell kapcsolni, mert vizes bőrrel az áramló levegőt érezni valami hihetetlen jeges szélnek felel meg. Hiába tényleg meleg levegőt fúj, de a párolgás/hőelvonás valami brutális. Egyszer próbáltam, többet soha.
5/7 anonim válasza:
Veszel pár ezer forintért egy 2000 wattos ventilátoros hősugárzót, azzal 10 perc alatt be lehet fűteni a fürdőt, fürdés végén kikapcsolod. A legtöbbnek még termosztátja is van, akkor még működés közben sem kell állandóan fűtenie, felfűtés után tartja a hőmérsékletet. Az a napi 30 perc működés nem terheli meg annyira a pénztárcát. Az olajradiátor lassan melegszik fel, még lassabban fűti fel a helyiséget, nem erre való. Nálunk az éjszakai (vezérelt) áramra van kötve a fürdőszobai fűtés, úgy még fele annyiba kerül az üzemeltetése.
6/7 anonim válasza:
Mi is egy párezer forintos 2000 wattos asztali hősugárzót használunk a fürdőszobában abban az időszakban, amikor nem kell stabilan fűteni, de néha jobban lehűl a fürdő (anyukám fázós típus). Fürdés előtt fél órával bekapcsolja a magasabbik (kettes) fűtési fokozatra, fürdés után pedig azonnal kikapcsolja, abszolút nem terheli meg jelentősen a villanyszámlát! Csak ajánlani tudom az ilyet, szerintem a legjobb megoldás ilyen esetekre!
7/7 anonim válasza:
Kimondottan fürdőszobákba ajánlott fűtőszálas-ventilátoros eszközzel fűtöm a fürdőszobát, tökéletesen megfelel. Egyáltalán nem kell kikapcsolni fürdés közben, 2 ezer watt már nedves bőrre is kellemes melegérzetet biztosít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!