Milyen eszközről beszélhetett az beszélhetett az exem? (hősugárzós kérdés)
még pár éve beszélt nekem az exem arról hogy nem volt náluk fűtés és valami radiátort (?) vagy hősugárzót (?) használt a zárt szobájában amikor elkezdte érezni hogy gyengül és alig tudott kijutni mert majdnem ott helyben meghalt és érezte ha most nem áll fel és nem megy ki akkor neki annyi. ennyire emlékszem abból amit mondott. kerestem a témában de nem találtam semmit..
nem akarok semmi rosszat csak kíváncsiságból érdekel h mi lehetett az.
egyáltalán ez mi?
Valami szénmonoxidos cucc lehetett.
Szieszta vagy konvektor, amiben láng van.
Szerintem is sziszta gázkályha lehetett. Vagy valami más, nyílt égésterü kályha.
Az megeszi a zoxigént a levegőből.
Szieszta vagy ahhoz hasonló kémény nélküli gázzal működő fűtőtest csinál ilyet.
"5- az összes ilyen kályha gázpalackkal működik vagy van olyan is, ami megeszi az oxigént de nem gázpalackos?"
Az összes olyan készülék ami gázt éget és nincs füstgáz elvezetése az ilyen. Hogy palackos vagy vezetékes az tök mindegy. De vezetékes gázos ilyenből nem nagyon van és az nyilvánvaló okokból nem hordozható.
Azon túl, hogy felemészti az oxigént, vízgőzt termel.
A havernál télen találták ki hogy festeni fognak, és ilyennel fűtenek majd.
Egyrészt reggel nem bírtak felkelni az oxigénhiánytól, másrészt a festék kurvára nem száradt a párától.
Volt régebben a Praktikerben, ha jól rémlik, fürdőszobai, falra szerelhető, vezetékes gázra. Csak ehhez nem kellett kémény, ez volt a trükkje, mert szintén ilyen katalitikus kerámiabetéttel működött, ami a CO-képződést eliminálja.
Oxigén nélkül persze nem megy.
Ráadásul, ahogy fogy az oxigén, előbb nő a CO2 szint, majd emiatt beindul a CO képződés is.
Most már az oxigénhiányra kötelező védelmet beépíteni, ami egy trükkös megoldás. A gyújtóláng úgy van tervezve, hogy oxigénhiány esetén a láng szépen leszakadjon a fúvókáról, ezzel együtt az égésbiztosítóról is, így lekattan.
Alvási célú helyiségben használni tilos, nem lehet elsődleges fűtés, csak kiegészítő, gyakran ajánlatos szellőztetni, rövid idejű légcserékkel, így nem hűl le a helyiség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!