Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Mi a különbség a szabad...

Mi a különbség a szabad kifolyású és a nyomás alatt működő átfolyós vízmelegítő között?

Figyelt kérdés
Szeretnék vásárolni egy átfolyós vízmelegítőt és a kinézett termékekből ugyanazokkal paraméterekkel rendelkezőknek létezik szabad kifolyású és nyomás alatt működő változata. Utóbbi drágább. Nem egészen értem mit takar ez a "nyomás alatt működő" dolog, mivel nem tárolós bojlerről van szó. Esetleg a hálózati nyomással van kapcsolatban?
szept. 11. 22:45
 1/3 anonim ***** válasza:

Ugyanaz mint a zártrendszerű és a nyíltrendszerű forróvíztárolók között.

Szabadkifolyásúra speckó csaptelep kell, ugyanolyan mint a nyílt rendszerű forróvíztárolóhoz (avagy konyhai bojlerhez).

Nyomás alatti kell neked, ha több csaptelepet akarsz róla ellátni.

Nem erről szólt a kérdés, de hadd magyarázzam el: Olyan csap, ami nem a melegvíz kimenetet zárja el, hanem a bojler felé menő hideget. (tehát ha megnyitod a meleg csapot, akkor tulajdonképpen nem a meleg csapot nyitod meg, hanem egy másik hideg csapot, ami hidegvizet enged a bojlerbe alulra. Ez kiszorítja a melegvizet a bojler tetejéből, ami az el-nem-zárt csövön szépen kifolyik a mosdókagylóba.)

szept. 11. 23:20
 2/3 A kérdező kommentje:
Értem, köszi a választ. Valójában csak egy csaptelepet szeretnék üzemeltetni róla, akár mindennaposan, de csak kézmosásra, kisebb mennyiség vételre. Ugyanis a konyhát költöztettük el egy másik helyiségbe. A mosogatás is géppel történik. Jelenleg azon dilemmázom, hogy egy kisebb űrtartalmú boiler (10-15l) vagy egy ilyen átfolyós lenne-e jó nekem. A használati szokásokhoz próbálok viszonyítani, illetve hogy hosszabb távon (éves szinten) melyik járna kevesebb fogyasztással. A bojler ellen az az egyetlen ellenérvem, hogy ha tegyük fel adott alkalommal éppen több vizet használnék, akkor ott maradnék melegvíz nélkül, hiszen 15 l azért nem sok. De az átfolyóssal meg abszolút nincs tapasztalatom, és nem tudom mennyire lenne jó egy 3.5 kW-os tipus.
szept. 12. 00:56
 3/3 anonim ***** válasza:

Én sem "értek hozzá", csak egyszer évekkel ezelőtt unalmamban utánaolvastam. Kevés dologra emléxek már belőle, nem tudok ennél többet segíteni. Kérdezz meg mást is mielőtt döntesz. (én pedig várom a kioktatást, kedves többi GYK-s, ha olvassátok!)

Röviden: nem tudom melyik éri meg jobban hosszú távon. A logikám azt diktálja hogy az átfolyósak (mert a hőszigetelésen átszivárgó hőt nem kell állandóan pótolni). De nem csak hatásfoka van egy készüléknek, hanem ára, karbantartási költsége, stb, szóval simán lehet hogy nem éri meg.

<-*-*-*-*-*-*-díszítősor-*-*-*-*-*-*->

Az átfolyósokban is van egy pici tartály, hogy ne a jéghideg vizet kelljen azonnal felfűtenie, hanem azonnal meleg vizet tudjon adni. Ha kiürül ez a tartály, akkor már csak langyos vizet ad. de egy kézmosásra bőven elég.

Nem tudom mennyi idő alatt fűti fel azt a pici tartályt, de nem hiszem hogy több egy percnél.

Úgyhogy ezzel megoldva a problémád, ebből nem jön több meleg víz, ha tegyük fel egy adott alkalommal :-P

A nyomásalatti drágább, mert erősre kell csinálni h kibírja a nyomást. Ezek általában fürdőszobába valóak, és borzasztó sokat fogyasztanak. Zuhanyzáshoz melegítik a vizet, másodpercenként jó sokat, csőhőmérsékletről 35-40 fokra!

Nem spórolásból vesznek ilyet, hanem garzonlakásba, ahol nem fér el egy bojler.

Vagy vannak ezek a melegítős csaptelepek. Ez a legolcsóbb megoldás (most néztem meg árukeresőn), de a minőségükre oda kell figyelni.... Ötlet: rendelsz egyet kiszállítással, kipróbálod, aztán visszaküldöd 14 napon belül.

Hú bakker ez hosszú lett

szept. 13. 23:59

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!