Mi a különbség a szabad kifolyású és a nyomás alatt működő átfolyós vízmelegítő között?
Ugyanaz mint a zártrendszerű és a nyíltrendszerű forróvíztárolók között.
Szabadkifolyásúra speckó csaptelep kell, ugyanolyan mint a nyílt rendszerű forróvíztárolóhoz (avagy konyhai bojlerhez).
Nyomás alatti kell neked, ha több csaptelepet akarsz róla ellátni.
Nem erről szólt a kérdés, de hadd magyarázzam el: Olyan csap, ami nem a melegvíz kimenetet zárja el, hanem a bojler felé menő hideget. (tehát ha megnyitod a meleg csapot, akkor tulajdonképpen nem a meleg csapot nyitod meg, hanem egy másik hideg csapot, ami hidegvizet enged a bojlerbe alulra. Ez kiszorítja a melegvizet a bojler tetejéből, ami az el-nem-zárt csövön szépen kifolyik a mosdókagylóba.)
Én sem "értek hozzá", csak egyszer évekkel ezelőtt unalmamban utánaolvastam. Kevés dologra emléxek már belőle, nem tudok ennél többet segíteni. Kérdezz meg mást is mielőtt döntesz. (én pedig várom a kioktatást, kedves többi GYK-s, ha olvassátok!)
Röviden: nem tudom melyik éri meg jobban hosszú távon. A logikám azt diktálja hogy az átfolyósak (mert a hőszigetelésen átszivárgó hőt nem kell állandóan pótolni). De nem csak hatásfoka van egy készüléknek, hanem ára, karbantartási költsége, stb, szóval simán lehet hogy nem éri meg.
<-*-*-*-*-*-*-díszítősor-*-*-*-*-*-*->
Az átfolyósokban is van egy pici tartály, hogy ne a jéghideg vizet kelljen azonnal felfűtenie, hanem azonnal meleg vizet tudjon adni. Ha kiürül ez a tartály, akkor már csak langyos vizet ad. de egy kézmosásra bőven elég.
Nem tudom mennyi idő alatt fűti fel azt a pici tartályt, de nem hiszem hogy több egy percnél.
Úgyhogy ezzel megoldva a problémád, ebből nem jön több meleg víz, ha tegyük fel egy adott alkalommal :-P
A nyomásalatti drágább, mert erősre kell csinálni h kibírja a nyomást. Ezek általában fürdőszobába valóak, és borzasztó sokat fogyasztanak. Zuhanyzáshoz melegítik a vizet, másodpercenként jó sokat, csőhőmérsékletről 35-40 fokra!
Nem spórolásból vesznek ilyet, hanem garzonlakásba, ahol nem fér el egy bojler.
Vagy vannak ezek a melegítős csaptelepek. Ez a legolcsóbb megoldás (most néztem meg árukeresőn), de a minőségükre oda kell figyelni.... Ötlet: rendelsz egyet kiszállítással, kipróbálod, aztán visszaküldöd 14 napon belül.
Hú bakker ez hosszú lett
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!