Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Milyen jelek lehetnek a...

Milyen jelek lehetnek a kettőhúszban? (hajvágó furcsán zúg bekapcsoláskor)

Figyelt kérdés

Konkrétan, ha bekapcsolom a hajvágót (ami egy elektromágnes), akkor kezdetben bzzzzzzzzRRRzzzRRRzzzRRRzzzzzRRRzzzzz... hangot hallat. De néha a gyöngysoros cekász is hasonlóan brummog pár halkat bekapcsolást követően. Minek a hangja ez a néhány brummogás?

Közvilágítás (vagy éjszakai áram) felkapcsoló jel? Nem, napszaktól független.

Okos villanyóra távleolvasás? Nem, jófajta mechanikus villanyórám van.

Szomszéd okos villanyórája érzékeli az induktív fogyasztót, és "jelent"?

Tán a Kovács Pisti ethernet-over-powerline marhasága? Á, dehogy!

-Hát akkor mi?

-Egy madáárlááátta fehééér felhőőő, égbőőől pottyaaant eeejtőő-e-e-ernyőőőőőőővopopopom POM!

szept. 10. 04:00
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
5és6/7 helyett 6és7/7, értelemszerűen.
szept. 11. 22:41
 12/13 anonim ***** válasza:

Egyébkent meg azt gondolom, ha a hajvagód bekapcsoláskor zúg furán (ebből a kijelentésedből az következik hogy később nem). Akkor annak nem a halózaton lévő jelekhez, hanem a bekapcsoláshoz van köze.

Annak azért vegtelenül kicsi az esélye, hogy mindig pont a hajvágód bekapcsoláskor kerül a halózatra valami jel, ami aztán megváltozik, és később már nem okozza a fura jelenséget.

szept. 12. 15:15
 13/13 A kérdező kommentje:

Igen, én is tudom hogy nulla az esélye, de akkor mi a lótúró lehet az, ami másodpercekkel (=százezer kilométerekkel) utána is visszangzik a hálózatból?? Nincs semmi a gépben, csak a mágnes, a kapcsoló, meg egy zavarszűrő kondi.

Ezért gondoltam hogy valami buz1ság ami észleli az induktív fogyasztó bekapcsolását.

Holnap majd megpróbálok linkelni róla hangfelvételt. Persze hogy pont akkor nem fogja produkálni magát...

szept. 14. 00:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!