Éppen zuhanyoztam az elobb, mikor megolvadtak a bojlervezetekei a kötődobozban. Ez most életveszelyes volt?
A bojler melletti kotodobozban 6 vezetek van 3 wagoval osszekotve:
Megolvadt: wago a barna es fekete zsinoron.
Jo a wago ezen: fekete es kek zsinor.
Ezen is jo: sarga-zold csikos es szurkeskek zsinor.
Ez mit jelent?
2020 januarban volt a tuz. Hajdu, 80 literes bojler 1200 wattos, tobb nagyfogyastzo ment egyidoben epp akkor: 4400 watt osszertekben. Bojlert allando 35 fokon tartottam akkoriban. Melegviz fogyasztas egesz nap nagyon jelentos. Vizfogyasztas ( hideg) 0.5-1 kobmeter.
2022 szeptember: uj hajdu, 80 literes bojler, 1800 wattos, alkando 65 fokon tartom. Napi hidegviz fogyasztas 0.5-1 kobmeter. Ebbol, ugye, jelentos a melegviz egy otthonban.
2024 szeptember: 30 perce zuhanyoztam a kadban ulve,mikor egett szagot erztem. Mas nagyfogyaszto nem jart, esetleg hutogep.
Amugy a bojlernek kulon kismegszakitoja van. Az azt jelenti, hogy kulon vezeteke van a lakaselszotol a bojler alatti kotodobozig? Akkor a wagos szerelo 4 eve miert mondta azt, hogy az igazi megoldas az volna, ha kulon vezetek menne a lakaselszotol a bojlerig?…vagy egy vastagabb vezetek,ujabb? Errre gondolhatott?
Kedves Szirty!
A keresztmetszetet, azt nem tudom. De alu, igen. Es nem Bergmann csőben.
Érdekes, hogy ez a "Bergmann dolog" nem bír kimenni a köztudatból, pedig a szakmában már régóta MÜ-cső van helyette. Valamikor villanyszerelő rokon is mondogatta, meg általában mindenki, de ez már a múlt.
Utánanéztem, honnan van ez:
Bergmann Elektrizitätswerke AG egy régi német gyártó, ahol sok mindent gyártottak, de a csövek már évtizedek óta magyar csövek (is).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!