Igen, mert amikor megnyitod, levegő éri. Éppen ezért én lekvárt csak kisebb üvegekben teszek el. Ha marad benne, és tudom, hogy egy hétig nem fogy el, az az egy üveg megy a mélyhűtőbe.
aug. 26. 17:44
Hasznos számodra ez a válasz?
2/11 Szervizmérnök úr válasza:
Kristályos citromsavval való savanyítás rontja a penészgombák életterét, avagy táptalaját (jobban kedvelik a semleges / lúgos irányt), de attól meg elváltozik az ízhatás is, illetve ez próba, tapasztalat kérdése is, hogyan sikerül beállítani.
aug. 26. 18:13
Hasznos számodra ez a válasz?
3/11 Közveszélyes Kontár válasza:
az nem tudom milyen
de jol elkeszitett befott sokkal tovabb is elall 10fok korul
6-7 nap? mekkora uvegrol van szo? 5-10literes?
mert egy normal befott ha nem amugyis kukaba valo hanem eheto akkor 1-2 nap alatt elfogy 1 embernek
komoly gondok vannak valamivel
aug. 26. 18:46
Hasznos számodra ez a válasz?
4/11 anonim válasza:
Én szoktam lekvárt eltenni, csak gyümölcs és cukor. Tartósítószert sem rakok bele és még nem volt olyan, hogy a lekvár megpenészedett a hűtőben 1-3 hét alatt
aug. 26. 18:55
Hasznos számodra ez a válasz?
5/11 Közveszélyes Kontár válasza:
most latom lekvart is irtal az meg meginkabb elallobb dolog
foleg hutoben
termeszetesen szokasaitok nem ismerem, ha beleesztek akkor meg 6-7 nap is soknak szamit, hamarabb is megromolhat
attol is fugg mivel szeditek, mert szinten ha mast is szedtetek vele az is negativan befolyasolhatja elallosagat
az is hogyan hasznaljatok
kirakjatok kinyitva par orara es csak utana zarjatok le teszitek vissza
netan nem is figyeltek ra hogy jol zarjatok vissza
rengeteget szamit ha res van a zarojan mintha rendesen visszalenne csavarva
es lehetne sorolni
aug. 26. 19:05
Hasznos számodra ez a válasz?
6/11 anonim válasza:
Hülyeségeket írnak, nekem egy hónapig se romlik meg a hűtőben.
aug. 30. 07:21
Hasznos számodra ez a válasz?
7/11 anonim válasza:
A házi lekvárjaink mind hónapokat is elállnak a hűtőben felbontás után.
Pedig csak a főzés és a cukor tartósítja.
Persze nem morzsálunk bele, tiszta kanállal nyúlunk bele.
aug. 30. 07:59
Hasznos számodra ez a válasz?
8/11 anonim válasza:
Jól dunsztolt lekvár hónapokig is eláll a hűtőben- bontás után de lezárt kupakkal.
Ez a tapasztalatom.
Még soha nem romlott el lekvárunk igy tárolva.Viszont félliteresnél nagyobb üveget nem használunk, sőt inkább kisebbet, mert az befér a hűtőajtóba
szept. 1. 08:41
Hasznos számodra ez a válasz?
9/11 anonim válasza:
A 4-5 órán át folyamatosan keverve főzött szilvalekvár eláll egy hónapig is megbontva a hűtőben. Nekem pálinkás szilvabefőtt 2,5L-es üvegben 2 évig is elvolt megnyitva, és rájöttem, hogy akár egy vödörbe is eltehetnék így.
szept. 2. 04:39
Hasznos számodra ez a válasz?
10/11 anonim válasza:
Ha teszel bele ilyen dzsemfix meg hasonló műsz*rokat, és ráírják, hogy 35 perc főzés elég a lekvárnak, na az nem igazi lekvár. Cukorral állni kell hagyni a jól megtisztított kimagozott gyümit egy nagy vájlingban, aztán nagy kondérban lassan főzögetni. Odakészíthetsz kaját, piát, internetet, TV-t, rádiót, mert folyamatosan ott kell lenned és keverni 4 órát, és már nem tudod, mit csinálj magaddal a végére. Vagy veszel automata keverőt, hagyományos programot tudó befőző gépet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!