Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » A befőzőautomatával készült...

A befőzőautomatával készült befőtt, lekvár a hűtőszekrényben való tárolás esetén is megpenészesedik felbontva, 6-7 nap után?

Figyelt kérdés

aug. 26. 17:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
77%
Igen, mert amikor megnyitod, levegő éri. Éppen ezért én lekvárt csak kisebb üvegekben teszek el. Ha marad benne, és tudom, hogy egy hétig nem fogy el, az az egy üveg megy a mélyhűtőbe.
aug. 26. 17:44
 2/11 Szervizmérnök úr ***** válasza:
18%
Kristályos citromsavval való savanyítás rontja a penészgombák életterét, avagy táptalaját (jobban kedvelik a semleges / lúgos irányt), de attól meg elváltozik az ízhatás is, illetve ez próba, tapasztalat kérdése is, hogyan sikerül beállítani.
aug. 26. 18:13
 3/11 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

az nem tudom milyen

de jol elkeszitett befott sokkal tovabb is elall 10fok korul

6-7 nap? mekkora uvegrol van szo? 5-10literes?

mert egy normal befott ha nem amugyis kukaba valo hanem eheto akkor 1-2 nap alatt elfogy 1 embernek

komoly gondok vannak valamivel

aug. 26. 18:46
 4/11 anonim ***** válasza:
Én szoktam lekvárt eltenni, csak gyümölcs és cukor. Tartósítószert sem rakok bele és még nem volt olyan, hogy a lekvár megpenészedett a hűtőben 1-3 hét alatt
aug. 26. 18:55
 5/11 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

most latom lekvart is irtal az meg meginkabb elallobb dolog

foleg hutoben

termeszetesen szokasaitok nem ismerem, ha beleesztek akkor meg 6-7 nap is soknak szamit, hamarabb is megromolhat

attol is fugg mivel szeditek, mert szinten ha mast is szedtetek vele az is negativan befolyasolhatja elallosagat

az is hogyan hasznaljatok

kirakjatok kinyitva par orara es csak utana zarjatok le teszitek vissza

netan nem is figyeltek ra hogy jol zarjatok vissza

rengeteget szamit ha res van a zarojan mintha rendesen visszalenne csavarva

es lehetne sorolni

aug. 26. 19:05
 6/11 anonim ***** válasza:
Hülyeségeket írnak, nekem egy hónapig se romlik meg a hűtőben.
aug. 30. 07:21
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

A házi lekvárjaink mind hónapokat is elállnak a hűtőben felbontás után.

Pedig csak a főzés és a cukor tartósítja.

Persze nem morzsálunk bele, tiszta kanállal nyúlunk bele.

aug. 30. 07:59
 8/11 anonim ***** válasza:

Jól dunsztolt lekvár hónapokig is eláll a hűtőben- bontás után de lezárt kupakkal.

Ez a tapasztalatom.

Még soha nem romlott el lekvárunk igy tárolva.Viszont félliteresnél nagyobb üveget nem használunk, sőt inkább kisebbet, mert az befér a hűtőajtóba

szept. 1. 08:41
 9/11 anonim ***** válasza:
A 4-5 órán át folyamatosan keverve főzött szilvalekvár eláll egy hónapig is megbontva a hűtőben. Nekem pálinkás szilvabefőtt 2,5L-es üvegben 2 évig is elvolt megnyitva, és rájöttem, hogy akár egy vödörbe is eltehetnék így.
szept. 2. 04:39
 10/11 anonim ***** válasza:
Ha teszel bele ilyen dzsemfix meg hasonló műsz*rokat, és ráírják, hogy 35 perc főzés elég a lekvárnak, na az nem igazi lekvár. Cukorral állni kell hagyni a jól megtisztított kimagozott gyümit egy nagy vájlingban, aztán nagy kondérban lassan főzögetni. Odakészíthetsz kaját, piát, internetet, TV-t, rádiót, mert folyamatosan ott kell lenned és keverni 4 órát, és már nem tudod, mit csinálj magaddal a végére. Vagy veszel automata keverőt, hagyományos programot tudó befőző gépet.
szept. 3. 11:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!