Hány db mobilklímát bír el egy társasházi átlag lakás áramköre? 55 nm, kettő kell.Egyáltalán van értelme?
mekkora kismegszakító van a villanyóránál és fent a dobozban?
Ha 16A-os akkor kettőt el fog bírni, de akkod más nagyobb fogyasztású készülék nem nagyon mehet.
Értelmét én már nem látom, mert holnapról már jobb idő lesz.
Teljesítménytől függ. Egy 2KW-osat vagy afölött nem dugnék rá egy konnektorra. Az elosztó egy konnektor.
De konnektoronként elbír egyett egyett szerintem(max 3KW-ig). Legalábbis elkéne. Csak az áramszámla lesz majd hűha.
A villanyóra megszakítója a "szűk keresztmetszet".
A mi lakásunk is épp 55nm-es. Nálunk 25 amperes volt eredetileg, sztem nálatok is ez van.
Na most egy kicsit számolsz a I=P/U, azaz P/220 hányadossal:
nagyjábóli értékek:
kenyérpirító: 1000W -> 4,5A
vízforraló: 1000W -> 4,5A
mosógép: 1500W -> 7A
mikró: 800W -> kb. 4A
Ez eddig 20 amper.
De utána világítás, TV, számítógép, hűtő, netán egy kis ventillátoros fűtő, vagy hajszárító... máris megvan a 25A, és erre jönne a klíma.
Én mértem az áramfelvételét, a 3kW-os hőteljesítményű klíma 5 ampert "evett". Két ilyen 10A.
Szóval nálunk nem volt elég a 25A, bővíttetni kellett 32 amperesre.
Ez viszont rohadt nagy macera volt:
(1) kérelmezed az elektromos műveknél
(2) kijönnek megvizsgálni
(3) megadják az engedélyt
(ha szerencséd van nem kell a ház vezetékét cserélni)
(4) keresel egy akkreditált villanyszerelőt
(5) ez lecseréli a villanyóra szekrényét (!), és ad egy igazolást
(100 ezer csak a munkadíja + 100 ezer az alkatrész)
(6) az elektromos művekhez beviszed az igazolást
(7) kijönnek és beszerelik a nagyobb villanyórát
... és kész is :)
7,5mx7,5m
magasag? 3meter?
azert tenyleg kelhet nagyobb teljesitmeny oda
mobil klima ami turhetot nyujt jo draga lesz
2x 200-300ezres
ilyen nagy helyseghez mar beepitett kulso egyseges kellene
csak minimalis komforhoz meg 1 db legolcsobb is eleg es ott hasznaljaetok ahol legjobban igeny van ra
5. felesleges volt százezreket elcseszni. Kicsit gondolkodni kellett volna. Nem használsz mindent egyzserre és máris jó a 25A, sőt még a 16A is bőven elég egy átlag háztartásba. A mosógép csak akkor veszi fel a nagy teljesítményt amikor fűti a vizet. A dob forgatásakor, öblítéskor, centrizéskor a töredékét.
Nincs az a lakás ahol egyszerre kell mennie minden nagyteljesítményű fogyasztónak. A vízforraló, mikro eleve pár perces használatra vannak. 1 perc alatt felforr a víz, utána indítod a mikrót és közben úgysincs időd elmenni hajat szárítani.
Nem értem én ezt az ampervadász társadalmat... minden piszlicsáré lakásba 32A-t akartok. Aztán meg megy apampogás ha drága a villany. Persze hogy drága, valamiből finanszírozni kell a hálózat fejlesztését.
Nálam 20 éve elég volt a 10A. Pedig akkor is volt már mikro, meg vízforraló, stb. Azért tetettem fel 16A-ost, mert a hegesztő leverte a 10-est. De azt is csak azért, mert már öreg volt és ki volt kopva a mechanikája.
Egy 2,5kW-os mobilklíma 4,5-5A-el elvan.
De most mát augusztus végén felesleges mobilklímával kínlódni.
Tegyétek félre a pénzt és tavasszal rakassatok fel normális klímát. Annak van is értelme.
" egy társasházi átlag lakás áramköre "
Ezt te érted hogy mi ez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!