Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Darálós kávéfőzőbe ízesített...

Darálós kávéfőzőbe ízesített kávé szem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Vettem egy philips espresso series 800 darálós kávéfőzőt. Az előbb a leírásban mintha azt olvastam volna, hogy nem szabad bele ízesített kávét rakni, viszont most már nem találom. Félre olvastam volna vagy tényleg nem lehet bele rakni? Ha nem akkor miért nem?

aug. 16. 20:51
 1/8 anonim ***** válasza:

Ízesített kávét... persze.

Megy Château Angelus 1er GCC A St. Emilion Imperial 2020-ba kólát mi?

aug. 16. 21:34
 2/8 Szervizmérnök úr ***** válasza:
43%

Egyrészt ezek lehetnek olyan ragadós adalékok, ami az őrlőnek nem tesz jót, betapadhat. Acélkúpos őrlő még korrodálhat is, noha ezek a Philipsek már kerámiások.

De ha csak mechanikailag ártalmatlan aromák, azt meg úgy át tudja venni, hogy amikor babot váltasz, utána is jó ideig marad az aroma. Az őrlőben ugyanis természetes módon keletkeznek bizonyos lerakódások a kávéolaj és finomabb por összeállásával, amit az őrlő szétszedésével lehet alaposan kitakarítani.

aug. 16. 22:32
 3/8 anonim ***** válasza:
76%
Az aroma bent maradt az őrlőben és hónapokig minden átveszi az ízét, ezzel tönkretéve a kávét.
aug. 17. 03:33
 4/8 anonim ***** válasza:
76%
Ismerősnél rendszeresen ittam ízesítettet, amit ilyen darálós kávéfözővel csinált, és semmi baja tőle a gépnek. Szerintem nyugodtan tehetsz bele.
aug. 17. 09:55
 5/8 Szervizmérnök úr ***** válasza:
10%

Nyugodtan persze, azzal ne törődj, amit hazai és külföldi kávés szakfórumokon is olvastam, hány ember szentségelt miatta.

Valaki így járt, valaki úgy járt, te is majd jársz valahogy.

aug. 17. 10:45
 6/8 anonim ***** válasza:
83%

#5 Igen, de azért a hiszti megy mi, meg kitöröltetni a más hozzászolásat, mert azt hiszed te mindenkinél okosabb vagy?!

Meg milyen hazai meg küldöldi szakfórum,mikor elhúztál németbe? Bevallottad,mikor kresszel kapcsolatban hülyeséget irtál. 🤣🤣

Mi lenne ha elfogadnád,hogy nem vagy mindenkinél okosabb, és nem hisztivel readálnál mikor valaki tapsztalatból megirja a véleményét.

aug. 17. 11:51
 7/8 Szervizmérnök úr ***** válasza:
20%

6.

Nem tudom, miről beszélsz, nem kértem törlést, te hisztizel itt. Ahol töröltek, annak biztos oka volt, én nem kellek hozzá.

Logikailag próbáld elemezni, te egy példát írsz, amit senki nem vont kétségbe.

Ami nem korrekt, hogy egy példa alapján te határozott kijelentést teszel, holott kávés fórumokon több a panasz, azt ők sem csak kitalálják.

Én pedig ismerem néhány ilyen őrlő belsejét, mivel szétszedtem tisztításra, onnan tudom, hogy miről szól ez.

Erre utaltam csak, hogy többesélyes a dolog + a gép gyártója is tiltja, garanciális problémák is lehetnek belőle.

Ezek alapján lehet dönteni, hogy érdemes igen / nem. Nem hiszti kérdése.

Ez a "német dolog" végképp súlyos értelmezési zavar, de nagyon jellemző, tényleg helyretesz mindent.

Majd olvasd át alaposabban azt a témát! Német példára csak hivatkoztam. Gondolkozz!

Láttam ugyan, hogy valaki félremagyarázta, pontosan nem is emlékszem, csak rémlik, hogy ráhagytam, nem foglalkoztam vele.

Többit is csak te magyarázod bele, torzítasz, nagyon szánalmas.

Ne tereld a témát!

aug. 17. 14:36
 8/8 anonim ***** válasza:
#4 Keress rá a Frei aromásított kávéira Index fórumon és Prohardveren a megfelelő topikban. Gyakori ajándék ünnepekkor. Volt akinek őrlőt kellett cserélnie, mert semmivel nem tudta kivenni az aromát.
aug. 17. 14:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!