Jól működik ez a klíma, nem szökött belőle a gáz?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
A klimank 3 éves, 5 év a kiterjesztett garanciaval. Már nem emlékszem hogyan hűtött új korában,de hideg volt azt tudom. Lehet hogy most sincs semmi baja, de nem vagyok biztos ebben. Mintha lassabban hűtené le a levegőt bekapcsolás után. Kint 37 fok van árnyékban. Bekapcsolás után egyből hűvös levegőt fúj, majd 15 perc elteltevel rendes hideget. Az autóm klímája viszont egyből totál hideget fúj bejapcsolas után.
Hogyan tudom otthon ellenőrizni hogy megfelelő-e a hűtése? Van erre valami módszer, referencia értékek?
aug. 13. 16:53
1/6 anonim válasza:
Mikor volt utoljára alaposan vagy kevésbé alaposan kitakarítva?
2/6 A kérdező kommentje:
Minden évben volt takaritva,most is egy hónapja.
aug. 13. 17:55
3/6 retektorta válasza:
Az normális, hogy kell neki egy kis idő, amíg teljesen hideget fúj. A kifújt levegő hőmérsékletét szokták mérni.
4/6 A kérdező kommentje:
A kifújt levegőt tudom mérni, van műszerem. Hogy kell megmérni?
aug. 13. 19:21
5/6 A kérdező kommentje:
Megvan: "Ha tesztelni szeretné klímáját akkor állítsa hűtés üzemre, a beltéri egység ventilátorát a legmagasabb értékre. A hőfok beállítás a legalacsonyabbra és várjon legalább 10 percet még mérni kezd. Mérje meg az egység tetejét milyen meleget szív magába utána mérje meg mennyit fúj ki alól. Ha különbség 10 fok körüli akkor "Béke és Boldogság." Kimaradt hogy ezt a tesztet lehetőleg ne 35°C felett csináljuk, inkább az első napos meleg tavaszi napon mikor +25°C felett van a hőfok. Így ha nincs meg a differencia hívhatunk még időben klímaszerelőt!"
aug. 13. 19:24
6/6 anonim válasza:
Ha a kültéri egységet éri a nap, akkor más a hatásfok, illetve a reagálási idő. De ha végül megérkezik a hideg, akkor rendben van. Tegyél egy hőmérőt a hideg útjába, aztán ha 15 fok körüli, akkor rendben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!