Segítene valaki, hogyan működik a H tarifa megigénylése és folyamata?
Nem kell hozzá újravezetékelni.
Keríts egy regisztrált villanyszerelőt, aki felméri és megmondja mibe kerül.
De nagyjából a mostani új szabályok szerint kb. lényegtelen hogy van-e H tarifád. Ugyanis összevonva érvényes a kedvezmény limit, nem mérőnként, hanem fogyasztási helyenként. Amivel úgyis átléped a limitet, és piaci áron fizeted a H tarifás fogyasztást is, amíg másként nem döntenek róla.
Fogalmam sincs az egészről, nem vagyok műszaki ember. Hívtam egy villanyszerelőt, elmondtam mit akarok, ő elmondta hogyan tudja megcsinálni. Berakott még egy dobozt a külső falba, meg ezeket a keskeny védőkapcsolókat a lakásba. A villany szerelőnek írtam meghatalmazást, mindent intézett.
Amikor meghozták a villanyórát, szóltam a klímásnak, ő eljött bekötötte a klímát a kapcsolókba bent a lakásban.
Az utcáról bejövő kábelt meg a falban a csövet nem kellett cserélni, azt 10 éve megcsináltattam (meg az egész házban mindenütt), a villanyszerelőnek tavaly 100-at fizettem mindennel együtt.
Szerintem is az a legjobb, ha hívsz egy regisztrált villanyszerelőt. A szolgáltatód honlapja és/vagy ügyfélszolgálata tud segíteni.
"De nagyjából a mostani új szabályok szerint kb. lényegtelen hogy van-e H tarifád. Ugyanis összevonva érvényes a kedvezmény limit, nem mérőnként, hanem fogyasztási helyenként. Amivel úgyis átléped a limitet, és piaci áron fizeted a H tarifás fogyasztást is, amíg másként nem döntenek róla."
Döntöttek róla. Már pár napja a Magyar Közlönyben is megjelent. A H tarifa nem változik, marad a 36Ft-os tarifa (mint ahogy a B GEO esetében is).
Ugyanakkor sokaknak nem tiszta az, hogy a vezérelt (leánykori nevén éjszakai) és az A1 fogyasztást össze kell-e vonni. Az MVM oldalán elérhető kalkulátor szerint nem.
Tehát nagyon nem lényegtelen a H tarifa. Elég sokat lehet spórolni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!