Mosogépből kijövő ruhák miért "büdösek"?
Van egy ~3 éves mosógép, amiből kb fél-1 éve érdekesen "büdösen" (leginkább popcornra emlékeztet) jönnek ki a ruhák. Nem minidig, de a mosások 80%-ánál. (van amikor nem, de nem jövök rá mi az összefüggés)
Próbáltam már:
-mosógéptisztítóval "kifőzni" 95 fokon
-ecettel kifőzni 95 fokon
-fertőtlenítős mosószeradalékot
-legalább 4-5 féle mosószert, mosógélt, öblítőt
-szétszedtem, kitisztítottam a szűrőt
Ezek után a probléma továbbra is fennáll, és igazából már a tisztítás utáni mosásnál ismét visszajön...
Mitől lehet ilyen? Mit lehetne még kipróbálni?
Az oblitos tartalyt is kitakaritottad?
Utanna meg hasznalj kevesebb oblitot, az szokott lerakodni es buzleni.
A mosószer adagolót is alaposan kitakarítottad? Oda nagyon be tud rohadni a folyékony mosószer is.
A vízelvezetés jól meg van oldva? Vannak olyan körülmények amikor a szennyvíz vissza tud szívódni a dobba a csőből.
Sziasztok,
Köszi a tippeket most kihipózom a tartályt is meg mégegyszer az egész gépet, hátha. Ha nem akkor valóban szerelő, még talán pont garanciális is, utánajárok.
Vannak olyan ruhák, amik egyszerűen ilyenek lesznek: pl. sport ruházat, alsónadrágok, konyharuhák.
Lehet, hogy gusztustalan lesz amit mesélek, de: nekem pl. az alsónadrágjaim ilyenek. Nem vagyok beteg, féknyokos alsókat sem produkálok 😃 egyszerűen ahogy beleizzadok nyáron, nem jön ki belőlük az a fura, savanykás büdös szag. De jártam már így futós pólókkal, konyharuhákkal, törölközőkkel is, hogy egy idő után egyszerűen büdösek maradtak. Nekem az vált be, hogy pl. az alsókat, futós cuccokat teljesen külön mosom. Annak az adagnak szinte büdös szaga van mosás után, a többi, amiben nincsenek ezek a ruhadarabok, frissen, illatosan jönnek ki. Természetesen ezeket a darabokat egy idő után kidobom, de azért pár havonta nem cserélgetem az alsónadrágokat.
Szóval, kezd el te is keresgeti ezeket a ruhadarabokat, hátha… :)
Illetve még a túlzott mosószer és öblítő használat is bele tud savanyodni a ruhákba.
Én is arra tippelnék amit a #7 írt. Nálunk is előfordulnak ruhák amik kifejezetten büdösek mosás után is közvetlen. Van póló, farmer, meg szintén az alsógatyái férjemnek, a sötétek. Én is már ráálltam, hogy külön mosom ezeket.
Kipróbálhatod, ha megtaláltad mely ruhák büdösek, átmosod őket egy bő ecetes mosással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!