Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Az üveg vizforralóhoz nem...

Az üveg vizforralóhoz nem kellene a kiöntöhöz vizkő szürő?

Figyelt kérdés
Vettem egy üvegből készült vízforralót. Az üveg alja rozsdamentes acél. A korábbi vízforralóban a vizben volt egy fütőszál, a víz igencsak vízkövesedett. Most felvetődött a kérdés hogy ez már nem vízkövesedik? Mert hogy nincs benne szürő. Tényleg,..ha lenyeljük ezeket a vízkő darabkákat az nem mérgező?

júl. 22. 18:26
 1/3 Szervizmérnök úr ***** válasza:
32%

Ne vizzelj (viccelj?), a vízkő kalcium-, illetve magnézium-karbonátokból áll főleg, a gyomorsav majd visszaoldja.

Hogy lenne mérgező, ami egyébként is ott volt a vízben, csak a víz természetes széndioxid tartalma oldatban tartotta. De te azt kiforraltad belőle, ezért kivált a vízkő.

Tehát forralás hatására mindenképpen kicsapódik a vízkő, ha volt a vízben. De használhatsz olyan vizet is, amiben nem nagyon van (reverz ozmózis víztisztítóval, ioncserélő gyantás kancsóval stb.).

júl. 22. 18:46
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

15 éves a vízforralóm és valamikot az első hónapban leejtettem a szűrőjét és rá is léptem Azóta anélkül megy. Még élek.

Ne aggódj, te sem fog megpusztulni egy kicsi vízkőtől.

(Amikor tésztát, rizst, stb főzől miért nem aggódsz a vízkőtől?)

júl. 22. 19:28
 3/3 anonim ***** válasza:
71%

"Most felvetődött a kérdés hogy ez már nem vízkövesedik?"

Akkor felvetjük a választ is: de.

"ha lenyeljük ezeket a vízkő darabkákat"

Akkor ha szemfüles vagy, a wc-ben viszontláthatod esetleg.

júl. 22. 19:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!