Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » ÉV relének le kellett volna...

ÉV relének le kellett volna oldani ilyenkor?

Figyelt kérdés
Grill sütő szét volt szedve és bekapcsolt állapotban hozzá értem a fűtőszál végéhez és egy pillanatra megrázott.

júl. 21. 20:29
 1/9 anonim ***** válasza:
A FI-relé se jelent 100% biztonságot! de ellenőrizd le a FI-Relén található teszt gombbal hogy le old el amikor megnyomod? De Lehet kapni olyan konnektor tesztelőt is ami kijelzi ha mondjuk hiányzik a földelés vagy felvan cserélve a vezeték és van rajta teszt gomb is ami a fi-relé működését teszteli!
júl. 21. 21:01
 2/9 anonim ***** válasza:
Ha gumitalpú papucsban voltál pl., akkor simán lehet hogy nem folyt át rajtad 30 mA vagy amennyitől a tiétek leoldott volna. Anya egyszer nagyon fáradtan főzött és a robotgép fém habverőjét a konnektorba dugta (tudom hogy hihetetlen, de mi meg se lepődtünk nagyon, tényleg ennyire figyelmetlen) és arra se kapcsolt le. Gumitalpú papucs volt rajta és nem ért hozzá földelt dologhoz közben.
júl. 21. 21:13
 3/9 anonim ***** válasza:
75%

"ÉV relének le kellett volna oldani ilyenkor?"

Ha nem haladt át rajtad akkora áram, ami a kioldási értéket elérte volna, akkor jogosan nem kapcsolt le. És lám, tényleg, nem folyt akkora áram, hogy veszélyes lett volna, egyébként már nem írogatnál.

júl. 21. 21:20
 4/9 anonim ***** válasza:
38%

"nem folyt akkora áram, hogy veszélyes lett volna, egyébként már nem írogatnál"

Ez elég szakmátlan habogás. A FI-relé pont azért jó, mert a veszélyes hibaáramot is gyorsan lekapcsolja.

júl. 22. 09:14
 5/9 anonim ***** válasza:
38%
Annyira bírom az olyan hozzászólásokat hogy ha megrázott volna az áram, már nem írogatnál! Ez egy nagy hülyeség! Nem minden esetben halálos kimenetelű ha megrázz az áram! Én gyerekkoromban is gyakran szerelgettem és sokszor felelőtlenül mert áram alatt lévő készülékeket is! Emlékszem az egyik alkalommal mind két kezemmel megérintettem az áramforrást és éreztem ahogy át ment a testemen és mégis itt írogatok! De annyiszor megrázott már az áram, hogy a 2 kezemen nem tudnám megszámolni! Persze ezzel senkit se akarok bátorítani hogy nyugodtan nyúlkáljon elektromos áram alatt lévő dolgokba!
júl. 22. 10:50
 6/9 anonim ***** válasza:
41%

"Nem minden esetben halálos kimenetelű ha megrázz az áram!"

Tanuld meg értelmezni amit olvasol.

"Emlékszem az egyik alkalommal mind két kezemmel megérintettem az áramforrást és éreztem ahogy át ment a testemen és mégis itt írogatok! "

Tehát nem volt veszélyes mértékű.

Olvass vissza hogy én mit írtam. De segítek: "nem folyt akkora áram, hogy veszélyes lett volna,"

Ez rád is vonatkozik.

júl. 22. 14:53
 7/9 anonim ***** válasza:
6-os Értem mit írtál! Én arra gondolok amikor sokan úgy vannak vele hogy amikor valakit megráz az áram annak vége! Rám nem vonatkozik mivel nem egy alkalommal rázott meg az áram és a teljes feszültség át ment rajtam! Ráadásul akkor se cipő se semmi nem volt rajtam, vagyis mezítláb voltam a fürdőszobában és ahogy a neoncsövet vettem ki akkor történt! De olyan is volt amikor azt hittem hogy le lett kapcsolva a villanyóra és a kötődobozból a kábeleket kijjebb akartam húzni és egyszerre szorítottam rá a fázis és a 0-ás vezetékre! na arra nem lehet mondani hogy"nem folyt akkora áram" Egyébként az egyenáram sokkal veszélyesebb mint a váltóáram!
júl. 22. 22:05
 8/9 anonim ***** válasza:

"Egyébként az egyenáram sokkal veszélyesebb mint a váltóáram!"

Egyedi vélemény, a szakemberek másképp gondolják.

júl. 23. 08:41
 9/9 anonim ***** válasza:

"na arra nem lehet mondani hogy"nem folyt akkora áram"

Még mindig nem érted.

Hogy mikor mekkora áram folyik, az számos élettani hatás által befolyásolt dolog. És az is, hogy mekkora áram milyen időbeli behatással okoz milyen problémát.

"nem egy alkalommal rázott meg az áram és a teljes feszültség át ment rajtam! "

Ennek így kb. semmi értelme.

Az agykérgi reflexek, az idegi ingerületvezetés, az izomstimuláció mellett számos más tényező játszik szerepet egy áramütés kimeneteléban. Még úgy is, hogy esetleg jelentéktelennek tekinted vagy éled meg a dolgot, de eközben a véráramban a kémiai változások hatására történnek veszélyes folyamatok, esetleg izomszövetek károsodnak, rög képződik, stb. Ez egy rendkívül összetett folyamat.

Tehát itt nem csupán egy igen-nem -szerű összefüggésről van szó.

júl. 24. 01:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!