ÉV relének le kellett volna oldani ilyenkor?
"ÉV relének le kellett volna oldani ilyenkor?"
Ha nem haladt át rajtad akkora áram, ami a kioldási értéket elérte volna, akkor jogosan nem kapcsolt le. És lám, tényleg, nem folyt akkora áram, hogy veszélyes lett volna, egyébként már nem írogatnál.
"nem folyt akkora áram, hogy veszélyes lett volna, egyébként már nem írogatnál"
Ez elég szakmátlan habogás. A FI-relé pont azért jó, mert a veszélyes hibaáramot is gyorsan lekapcsolja.
"Nem minden esetben halálos kimenetelű ha megrázz az áram!"
Tanuld meg értelmezni amit olvasol.
"Emlékszem az egyik alkalommal mind két kezemmel megérintettem az áramforrást és éreztem ahogy át ment a testemen és mégis itt írogatok! "
Tehát nem volt veszélyes mértékű.
Olvass vissza hogy én mit írtam. De segítek: "nem folyt akkora áram, hogy veszélyes lett volna,"
Ez rád is vonatkozik.
"Egyébként az egyenáram sokkal veszélyesebb mint a váltóáram!"
Egyedi vélemény, a szakemberek másképp gondolják.
"na arra nem lehet mondani hogy"nem folyt akkora áram"
Még mindig nem érted.
Hogy mikor mekkora áram folyik, az számos élettani hatás által befolyásolt dolog. És az is, hogy mekkora áram milyen időbeli behatással okoz milyen problémát.
"nem egy alkalommal rázott meg az áram és a teljes feszültség át ment rajtam! "
Ennek így kb. semmi értelme.
Az agykérgi reflexek, az idegi ingerületvezetés, az izomstimuláció mellett számos más tényező játszik szerepet egy áramütés kimeneteléban. Még úgy is, hogy esetleg jelentéktelennek tekinted vagy éled meg a dolgot, de eközben a véráramban a kémiai változások hatására történnek veszélyes folyamatok, esetleg izomszövetek károsodnak, rög képződik, stb. Ez egy rendkívül összetett folyamat.
Tehát itt nem csupán egy igen-nem -szerű összefüggésről van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!