Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Egy kiló jódozott só tönkretes...

Egy kiló jódozott só tönkreteszi a mosogatógépet?

Figyelt kérdés

Még soha nem volt mosogatógépem. Elolvastam a használati útmutatót, ahol csak annyit írt hogy sót kell belerakni, én meg beleraktam egy kiló 99,2% NaCl tartamú jódozott sót. Muszáj kiszedjem, vagy ha csak most az egyszer használom ezt, akkor nem lesz baja?

Nekem logikusnak tűnik, hogy nem lesz baja, de mivel még csak a családban sem volt sehol ilyesmi, ezért nem vagyok biztos benne.

júl. 21. 15:55
A kérdező szavazást indított:
Tönkreteszi
Egyszer nem teszi tönkre
10 szavazat
 1/4 anonim ***** válasza:
88%
Mivel a mosogatógépbe NEM konyhasó kell, ezért igen, jó eséllyel tönkremegy
júl. 21. 16:08
 2/4 anonim ***** válasza:
64%

Igen, a konyhasó korrodál.

A másik só vízlágyító.

Feloldódik (vizet is kell belerakni első használat előtt ahova a sót), nem tudod kiszívni valamivel a vizet?

Nekem a gyerek 800ftos tescos habszivacs vizipuska jutott eszembe 😅

Az a csövém keresztül szívja a vizet, ha húzod

júl. 21. 16:09
 3/4 A kérdező kommentje:
De, akkoe ki fogom szívni, köszönöm a tippet is rá!
júl. 21. 16:13
 4/4 Szervizmérnök úr ***** válasza:
27%

A só nem vízlágyító.

Ioncserélő gyantát tartalmaz a készülék, amit homokszerű granulátumként képzelj el! Mint egy víztisztító betét, a csapvíz ezen átáramlik.

Eközben a vízkövet képező Ca / Mg ionokat lecseréli nátrium ionokra.

A gyanta egyszer elfárad, ekkor a készülék a számolt literek és beállított vízkeménység alapján regenerálja a gyantát, sós víz átfolyatásával, így annak vízlágyító képessége helyreáll.

A készülékbe való granulált só lényege, hogy azon vizet átfolyatva egyenletesen oldódik be és hasznosul a nátrium.

Kárt nem tudsz vele okozni, ha túl hamar beoldódik, attól nem lesz baja az ioncserélő gyantának, de előfordulhat, hogy nem regenerálódik teljes mértékben, így nem képes a kalkulált időtartamig (azaz a legközelebbi automatikus visszamosás időpontjáig), tökéletesen ellátni a feladatát.

Ebből az következhet, hogy a ciklus vége felé esetleg meszesebb marad a víz, tehát például mészfoltokat találhatsz a poharakon stb.

Ezt persze nehéz így megjósolni, te tudod detektálni, hogy mi történik.

júl. 21. 16:55

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!