Gondolom ennyiért már jó. De még mindig csak egy ventilátor, a belső meleg levegőt forgatja. Nem lenézés, én is használtam hasonlókat éveken át.
De: hová kell? éjszaka a hangja azért nagyon zavaró. És ez a márka azért már igen drága. Vagy kevés pénzem van, és hasonló eszközt tizen- ezerért megveszek a tesco-ban. Vagy többet szánok rá, és 4-szeres áron kapok egy oldalfali klímát amivel évekig tényleg megoldom a nyári forróságot és ég-és föld különbség.
Nem hűt annyira, mint amilyen drága, szóval nem éri meg. A fújt levegő korlátozva van, csak abban a vékony csíkban kapod, amit a képen látsz (bár be lehet állítani 180 fokos forgásra, de az se ér semmit).
Egy 3 fokozatú alap ventilátor sokkal jobban fúj, mint ezek.
Az ilyen venti csak akkor jó, ha csak enyhén hűvös levegőt szeretnél a normál álló ventilátorok "orkánja" helyett, és ha a szobában 28 foknál alacsonyabb a hőmérséklet.
Mert 28 fok felett már csak a meleg levegőt fújja 3. fokozaton is.
Én egy ventilátorért biztos nem adnék több mint 40 ezret. Vennék tizen néhány ezerért egyet, ami kb. ugyanazt tudja mint ez. Lehet, hogy nagyobb neve van, de nem hiszem, hogy négyszer jobb lenne, vagy négyszer annyi ideig tartana ki mint olcsóbb társai. Mondjuk azon sem lepődnék meg, ha kínában ugyan arról a gyártósorról esne le, mint az, amire azt mondjuk, hogy kínai gagyi.
Abban meg teljesen egyetértek az előttem szólóval, hogy ez csak a meleg levegőt fogja keringetni, össze sem lehet hasonlítani egy klímával. 250 alatt már lehet venni egyet fölszereléssel együtt.
Konkrét típusról nincs véleményem.
Ilyen torony ventilátorokkal viszont van tapasztalatom:
-szűk sávban küldi tovább a levegőt, nem terül szét a szél, mint pl egy hagyományos lapátos ventilátornál
-soookkal csendesebb
-távirányító is plusz lehet, bár ez nyilván bármilyen ventilátornál elérhető.
Olyan 16 ezret ér kb. Nagyon max. Totál mindegy a márka, hiszen ez egy faék egyszerűeségű termék. Egy lamellás forgó dob, két csapágy közé szorítva, egy elektromotorral, vezérlővel, és légáramlást szabályozó burkolatkialakítással. Ennyi az egész. Nem tom hol lett 40 ezer..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!