Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Villanymotor teljesítményt/for...

Villanymotor teljesítményt/fordulatszámot tudnék valamilyen eszközzel szabályozni, elsősorban nyilván csökkenteni az "alap" fordulatszám alá? Konkrétan az olyan háztartási gépek esetében, amelyek "egysebességesek", 230V-ról üzemelnek.

Figyelt kérdés

2024. máj. 29. 09:42
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
40%

"A szegélynyírót miért akarod lassítani? Soha nem fogsz végezni a nyírással. :D"

Miután egyesek még a benzinest is csak úgy tudják használni a szegély mellett (ahol a damil súrolja a padkát), hogy rácigálják mint a f@szukat ("hemm hemm hemm hemm", ezt hallgattam ma reggel is 1 órát), nem csoda, hogy a villamosnál is lenne igény normálisabb embereknél a fokozatos gázra.

Benzinesnél régen ilyenkor foggtam egy kisebb gázt, és végigsúroltam a padka melletti részt. A villanyosnál kb. az a technika, hogy csak felpörgetem fél fordulatig, és elengedem, mert nincs más opcióm. ìgy nem fogy el 2 parc alatt a 10 centi damil.

2024. máj. 30. 15:09
 12/12 A kérdező kommentje:
Igen 11-es pont rávilágított a lényegre.
2024. jún. 1. 13:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!