Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Mennyit fogyaszt egy melegítőv...

Mennyit fogyaszt egy melegítőventillátor?

Figyelt kérdés

Az van ráírva, hogy 2x1000kW.

De ezt nem tudom, hogy kell átszámolni kWh-ba.

10 ezer forinttal több lett a villanyszámlánk, és eléggé sokallom, mert max. 48 órát ment, vagy annyit sem.

Tud valaki segíteni?

Nektek mennyi szokott lenni a villanyszmlátok?

2010. okt. 28. 22:47
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
lejjebb szoktam venni a hőfokot, mert nem kell, hogy egész nap 60 fokon tartsa a vizet. gondolom elkezd hűlni egy idő után a bojlerben is...
2010. okt. 30. 13:10
 12/16 anonim ***** válasza:
Semmi értelme levenni a boyler hőfokát. Ugyanakkora hőmennyiséget kell közölni a víz felmelegítéséhez napközben mint este. Az pedig hogy hagyod lehűlni és újramelegíted szerintem nem számít a spórolás kategóriába.
2010. nov. 1. 06:02
 13/16 A kérdező kommentje:

ja ja ja.

mert ugyanannyi energiába kerül egész nap melegíteni egy fazék vizet a tűzhelyen, mint egyszer felmelegíteni este, ugye?:P

2010. nov. 1. 23:51
 14/16 anonim ***** válasza:

Elnézést a felvilágosításért:

1. a fazék nem egy hőszigetelt köpenyben van.

2. nincs rajta hőmérséklet szabályozás.

3. egyébként ha nem érdekelnek a válaszok, akkor mi a fenének írkálsz ide?

Előttem is leírták hogy a bojleren automata fűtés szabályozás van. Akkor lehet vele gond ha elromlik. Ezt biztos észrevennéd ha a fürdővized a szokásoshoz képest 30 fokkal melegebb. Ja, tényleg, nem veszed észre mert csak este kapcsolod be fürdés előtt...

Végülis a fizika törvényeit nem mi hozzuk, csak próbáljuk megértetni veled, aki teremtett megának saját törvényeket és behunyja a szemét.

Ha Miskolc környékén laksz, tudok segíteni villanyszerelő vagyok, de ez csak személyesen, mivel látom hogy ez a kommunikáció semmire sem vezet.

2010. nov. 2. 06:49
 15/16 A kérdező kommentje:
"A tartályt körülvevő hőszigetelés jellege, vastagsága határozza meg, milyen gyorsan hűl el a víz a tartályban, mennyit fogyaszt a bojler. A víz felmelegítéséhez minden készülékben ugyanannyi energiára van szükség, de nem a hőntartására! A szigetelésbeli különbségek 2-3-szoros eltérést eredményeznek a bojlerek hőveszteségében."
2010. nov. 2. 19:40
 16/16 anonim ***** válasza:

2X1000Watt. Tehát 2X1000Wattot fogyaszt óránként, amit beszorzunk 48-cal, azaz 48, vagy 96 ezer Wattot fogyaszt. (attól függ, hogy mennyi fűtőszál volt bekapcsolva.) Azt beszorzod annyival, amennyibe nálatok kerül 1 KW.

A villanyszámlán feltüntetik.

2011. márc. 7. 15:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!