Tönkrement a hűtő?
Van egy Siemens hűtőgépem amit örököltem tehát minimum 30 éves.
Tegnap egyszercsak azt láttam hogy nem ég a lámpa benne, és nem zúg.
(Ha ez számít valamit, többször volt mióta használom,hogy hangosan zúgot es egy kicsit megkellet mozgatni, hogy halkabb legyen.)
Be es ki húztama kettőhuszból azzal nincsen gond müködik , es neha néha mikor újra bedugtama hűtőt es egy ejjeli lámpát ugyanbba az ajzatba működött felzúgott a hűtő de aztán ismét elhallgatott.
Tehát mondhatni tökrement mert bedugvq hol megy hol leáll.
Mi lehet a gond Ha edetleg más a probléma?
(A biztosítékokat nem csapta le)
(Egyebként sosincs telepakolva a hűtő)
Ha egy hűtőt kikapcsolsz, kihúzod a konnektorból eszedbe ne jusson 5 (de inkább 10) percen belül bekapcsolni.
Jó esély van rá hogy keményem rövidíted az életét, ha egyáltalán túléli mondjuk a próbálkozásaidat, csodálkozásaidat, hogy de miért nem megy?
Leállhat (villany nélkül maradhat) áramszünet esetén is, ez azért elég ritka, főleg úgy, hogy 5 percen belül visszajön.
Ez belefér, nem tudod kivédeni.
Először azért érdemes lenne a konnektort is és a vezetéket is megvizsgálni.
Lehet hogy az aszar és nincs kontakt.
Írtam a magyarázatban hogy azzal nincs gond :)
Nagy bánatomra a sima falhőmérő nem müködika hűtőben
"Hol tudok venni hütőbe hel,ezjető hőmerőt/fokmérőt Bp-n?"
Goole keresőbe: Hűtőhőmérő és enter.
Megtettem helyetted..
Válogass.. Pénzben, térben, időben
sima hőmérőt beleállítasz egy pohár vízbe és azt beteszed a hűtőbe
pár óra múlva megnézed mennyit mutat a hőmérő
Egyelőre cska simána hütőben volt egy fali hőmerő es 10°ot mutatott ...
Beleszabad tenni fali hőmérőt vízbe?
Mivel 4°-ra van állítva akkor nem annyit kéne mutatnia a hőmérőnek is ?
(Kerdezem mint laikus)
"Nagy bánatomra a sima falhőmérő nem müködika hűtőben"
Ne viccelj, a hűtőszekrényben nem levegő van? A "falhőmérő" sem a falat méri, hanem attól elválasztva, a levegőt kell mérnie, hiszen azt szeretné tudni mindenki.
Csak a hűtőszekrény sajátossága (főleg légkeverés nélkül), hogy a magassági szinttől függően, mást mérhetsz.
A klasszikus szekrénynél felül van a párologtató (ami -5 és -10 °C körül hűt, bár lejjebb is vihető általában), aminek hőmérsékletét figyeli a termosztát.
A szekrény belseje csak ennek következtében hűl le, 0 °C fölött kell lennie valamivel. Elvileg 4 °C lenne az elvárás, ha jól tudom, de van némi tűrés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!