Érdemes direkt kávéfőzőkhez való vizet használni az aquaclean szűrővel rendelkező philips lattego gépekhez vagy csapvíz is megteszi mivel úgyis az lenne a szűrő lényege , hogy megszűri és nem hagyja , hogy vízköves legyen a gép Tapasztalatok?
Az AquaClean szűrőbetét lényegileg ugyanaz, mint a kancsós szűrőbetét, csak kevesebb töltet van benne, mint a kancsós ovál betétekben például.
- Aktív szén, ami kellemetlen aromákat, klórt megköti.
- Ioncserélő gyanta, ami a vízkövet képező Ca / Mg ionokat lecseréli.
Amikor a gépet beüzemeled, vízkeménységet beméred a mellékelt indikátorral. A gép szoftverében ezt beállítod.
A gép 8-szor fog figyelmeztetni, hogy tegyél be új betétet, utána kéri csak a vízkőmentesítést.
Ha nem teszel be új betétet, illetve ezt a géppel nem közlöd, vízkőmentesítést fog kérni. Mivel itt nincs RFID-betét, a gép rád tud csak támaszkodni, amit beállítasz és vízkövet sem tud érzékelni.
Egy betét névleges kapacitása 3 hónap vagy 95 liter.
Ha ezen betétek helyett kancsós víztisztítót használsz, vagy konyhai reverz ozmósis szerkezetet, szerintem célszerűbb mellesleg, úgy még a víztartályban sem ül le a vízkő.
Én 6 éve használok egy Philips darálós gépet, szűrő nélkül. Mindig sima csapvizet töltöttem bele és nálunk elég kemény a víz. Az összes csaptelep és minden halál vízköves, a 6 év alatt egyszer kellett nagytiszítást végezni, mert alig folyt a kávé a gépből, illetve cserélték a szivattyút. Egyéb iránt a rendszeres vízkőmentesítést megcsináltam, mikor jelezte a gép, de azt sem a méregdrága eredeti Philips folyadékkal, hanem egy olcsóbb fajtával, aminek a gyártója viszont garanciát vállal a hatékonyságára.
Szerintem szűrővel sem lettem volna sokkal bentebb.
Tessék, itt van a táblázat:
Baking soda = Szódabikarbóna
Epsom salt = Keserűsó
Ez 5L desztillálvízhez van számolva. Bármelyik sort használhatod. Akár kísérletezhetsz is vele, hogy érzel-e ízkülönbséget.
Fontos, hogy a desztillált víz DM-es legyen, mert az laboratóriumú minőségű.
Veszel egy olcsó kínai ékszermérleget Amazon-ról, ami tud századpontosságú kijelzést.
Elmész a gyógyszertárba és kérsz szódabikarbónát, keserűsót. Filléres tétel és az a mennyiség, amit hozzádvágnak egy életre elegendő, hacsak máshoz nem használod fel.
Ha számít a tudat is, akkor nyugodtan számolj utána, hogy mennyit spórolsz meg a keveréssel. Aki tud ennél olcsóbb megoldást, azt megtapsolom, mert nincsen.
Persze ettől még nem árt évente vízkőtleníteni a kávégépet, de azt gondolom, hogy az így már elhanyagolható költséggé válik.
Szűrőpatront így már nyilván nem kell használni a kávégépben.
Ha a kávégép adott számú főzés után kéri a vízkőtlenítést, akkor egyszerűen futtasd le a programot anélkül, hogy valóban tennél bele vízkőtlenítő folyadékot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!