Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Adott egy Philips automata...

Sly kérdése:

Adott egy Philips automata kávéfőző gép, ebben található egy mágnesszelep, miként tudnám multiméterrel vagy bármilyen más módon kimérni,hogy jó/rossz?

Figyelt kérdés
[link]

ápr. 13. 18:02
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Három egyforma méretű érintkező van a szelepen, a két szemben lévőn kell mérni, a harmadik érintkező a földelés. Ezt idáig tudom. A kérdésem még mindig az, hogy multiméterrel, hogy tudom kimérni.....
ápr. 13. 20:29
 12/15 lali24 ***** válasza:

a multimétert ellenállás mérés funkciójával.

ezzel a szakadást ki lehet mérni, de ha esetleg menetzárlatos, azt már nem.

ápr. 13. 21:30
 13/15 Szervizmérnök úr ***** válasza:
0%
...plusz, bizonyos szakmai tudnivalókról nem beszélve, szívesen.
ápr. 14. 05:42
 14/15 Szirty ***** válasza:

Megméred a tekercs ellenállását.

Ha 58 Ohm körül van, akkor jó. Ha sokkal több vagy kevesebb, akkor valószínűleg rossz.

Ha jónak tűnik, akkor megtáplálod 24V DC-vel hogy kattan-e.

Ezzel a módszerrel csak a behúzótekercset tudod ellenőrizni. Ezen kívül más baja is lehet. Pl. rossz tömítettség, beszorult vasmag, stb).

ápr. 14. 07:40
 15/15 A kérdező kommentje:
Szirty! Köszönöm! Végre valaki megértette, hogy mire szerettem volna választ kapni.....
ápr. 14. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!