Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Milyen kávéfőzőt ajánlanátok?

Milyen kávéfőzőt ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Nem rég elkezdtem kávét inni. Rájöttem, hogy szeretem a kávé ízét feketén, cukor nélkül. Viszont nem szeretem az espresso-t és a nagyon rövid kávékat. Egy bögrével szeretem inni.

Munkahelyen van egy 500.000 körüli gép, ami tud nekem ilyet csinálni :D, de azt otthonra nem szeretném megvenni.

Otthon próbálkoztam Mokat pot-al, mert talán ezzel a legegyszerűbb neki kezdeni, de ez majdnem espresso erősségű, rövid kávékat csinál. Így is finom, de nem ezt preferálom.

French press-t is próbáltam. Ez is jó, de túlságosan sok vele a munka.

Szeretnék otthonra is egy kávéfőzőt, de valószínűleg soha sem fogok vele tejetgőzőni vagy espressot csinálni. Szimplán csak bögre nagyságű kevésbé erős kávét akarok csinálni.

Milyen kávéfőzőt ajánlatok?

Családon belül a legolcsóbb szarvasira esküsznek. Ennél azért picivel jobbat akarok, de nem is akarok olyan extrákért feltétlenül sokat fizetni, amiket úgy sem fogok használni.

Elsőnek vettem egy moka pot-ot, amit egyszerű használni, de számomra picit túl kevés és erős kávét csinál.

Otthon volt már egy french press, amivel szintén kipróbáltam a kévá készítést és teljesen jó rá. Ezzel már tudok nagyobb mennyiségben csinálni kévét

2024. ápr. 8. 09:17
1 2
 11/17 Gál Gábor 2024 ***** válasza:

Pedig a french press a legegyszerűbb, esetleg egy Hario Switch.

Ha mindenképpen gépet akarsz, akkor talán a Moccamaster a legnagyobb klasszikus:

[link]

2024. ápr. 10. 06:43
 12/17 anonim ***** válasza:

Kérdező! Neked erre van szükséged:

[link]

2024. ápr. 10. 17:43
 13/17 Szervizmérnök úr ***** válasza:

French press annyiban más, hogy némi nyomás alkalmazása mellett, jobban kinyomható a kávé leve, így olyan összetevők is kijöhetnek, amit a csepegtetős filteres nem tud.

Utóbbi kipróbálásához viszont elegendő vásárolni filtert és tartót, amit forró vízzel lelocsol az ember. Hátha nem is válik be.

Az elkészítés kisebb fogásai megtalálhatók a YouTube-on, mindkettőre.

2024. ápr. 11. 13:46
 14/17 anonim ***** válasza:
Nincsenek nagy elvárásaid, kérdező, erre egy kotyogós is ugyanúgy alkalmas, mint a legprofibb automata. De a kapszulás is teljesen megfelel, csak hosszú kávés kapszulát kell bele venned. Ha nem iszol napi 1-2 adagnál többet, akkor azért az ára sem rettenetes. Pláne, hogy pl a Lidl, Aldi sajátmárkás kapszulái is tök jók (szerintem legalábbis), nem muszáj a legdrágább Nescafét venned.
2024. máj. 19. 15:42
 15/17 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
Na, milyet vettél?
dec. 25. 19:58
 16/17 A kérdező kommentje:

Végül a kérdés kiírása után nem sokkal vettem egy nespresso original kapszulás gépet. Könnyű volt a használata és tesztett, hogy különféle kávékat ihatok vele.

Szeptember fele picit utánanéztem, hogy pontosan mennyibe kerül nekem napi 3-5 kávé ezzel a módszerrel és arra jutottam, hogy sokkal olcsóbb lenne egy superautomatic vásárlása, már első éven belül bőven visszahozná az árát, akár egy 200 ezres gép is.

Egy delonghi magnifica evo gépet vettem, ami 160-ról 130-ra volt leakciózva. Pár hónap használat után ha néha csinálok egy kapszulás kávét, akkor már érzem, hogy az superautomatic sokkal jobbat készít. Meg közben megszerettem az espressot is.

A nespressot még most is használom decaf készítéhez, hiszen a superautomatic darálójának tartalmát kávénként nem tudom változtatni. Most ez a felállás kényelmes számomra.

dec. 26. 01:10
 17/17 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
szupi, akkor végülis elégedett vagy :)
dec. 26. 03:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!