Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Adott egy új mosógép, aminél...

Adott egy új mosógép, aminél a centrifugálás előkészítése irdatlan lassú és sok idő. Kérdés, miért?

Figyelt kérdés
Adott egy súlyautomatikás, Sharp ES-NFA6102WD-EE típusú mosógép. Aminél a mosás és az öblítés rendben lezajlik. De az öblítés után a mosógép 10 mosó programból 8 esetben egyáltalán nem tudja a mosógép ki egyensúlyozni a töltetet és ezért el sem indítja a centrifugálást. A maradék 1 esetleg 2 esetben is 20-30 percet kínlódik a mosógép, mire ki tud egyenlíteni és elindul a centrifugálás. Volt kint a szervíz is. De a szervíz szerint ez nem hiba. Szerintem meg igen hiba. Hiba mert ha nem tudja ki egyenlíteni a töltetet akkor rossz a töltet / súly érzékelése a gépnek. Ennek ellenére a szak szervíz szerint nem hibás a mosógép. Csakhogy értsd: Öblítés végén rendesen leengedi a vízet, majd ezután akár 20-30 percig is kinlódik mire elkezd centrifugálni. A kínlódás alatt azt értem csak úgy jobbra balra forgatja a ruhákat, de a centrifugálás nem indul. Mi lehet a hiba? És ezt több programmal is megcsilája! De miért? Szóval ez az ára a súlyautomatikás mosógépeknek, hogy akár 20-30 percig is kínlódnak mire elindul a centrifuga. Vajon az összes mostani mosógép ilyen vacak?

márc. 22. 17:52
 1/6 Szervizmérnök úr ***** válasza:
77%

Nem mindegy az sem, ha te töltöd extrém módon a gépet.

Sok éves Whirlpool tudja ezt, hogy bár tekerget több-kevesebb ideig, de azért reális keretek között megoldja, végül bepörög.

De ha beraknak 1 db frottír fürdőköpenyt, azzal nem birkózik meg, mert annyira excentrikus terhelés.

márc. 22. 18:28
 2/6 A kérdező kommentje:
9 hónapós mosógépről van szó! És tök mindegy melyik programon fut, vagy az adott töltet mennyi. Szinte minden esetben kínlódik. A jelenlegi Sharp ES-NFA6102WD-EE (9 hónapos mosógép), előtt volt egy indesit mosógép. A lényeg az előző indesit mosógép nem csinálta ezt. Az előző indesit mosógép mindegyik programnál azonnal indította a centrifugát az öblités után. Szóval az előző indesint nem vacakolt. Csak az előző indesitnek 4 év után az elektronikája ment tönkre. És emiatt vettük ezt a Sharp ES-NFA6102WD-EE típusú mosógépet. Ez a Sharp ES-NFA6102WD-EE típusú mosógép kezdettől fogva ilyen amilyennek leírtam. Az 1 db frottír fürdőköpenyt az előző indesit mosógép azonnal kicentrifugálta. Ez a Sharp meg szinte semmit nem akar ki centrifugálni.
márc. 22. 18:55
 3/6 A kérdező kommentje:
1-es. Mit értesz extrém módon? Ezt a mostani Sharpot is és az előző indesitet is ugyan úgy töltöm. És mint írtam az előző indesit azonnal indította a centrifugálást. Ez a Sharp meg nem.
márc. 22. 18:58
 4/6 Szervizmérnök úr ***** válasza:
Előző Indesit is előltöltős volt egyébként?
márc. 22. 19:19
 5/6 A kérdező kommentje:
4-esnek. Igen.
márc. 22. 20:13
 6/6 anonim ***** válasza:
én úgy csinálom hogy kategórizálom a mosnivalót hogy hasonlóak legyenek súlyra pl felső ruházatok, nadrágfélék, törülközők csoportja mert ha csak vegyesen vannak bedobva a ruhák akkor ez van. Ettől függetlenül a gép nem vacak csak túl van már biztosítva, hogy ne rázkódjon, ne másszon el centrifugálás közben és ennek ez az ára hogy jobban oda kell figyelni arra hogy mit mivel dob be az ember a gépbe
jún. 25. 09:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!