Egy vízforralónak mennyi az élettartama?
vettem kb másfél-két éve egy Sencor vízforralót: [link]
Ez lenne az. A szüleimnél élek, de nyárikonyhában (1 szoba+ konyha+ fürdő), le van vezetve a melegvíz, de kell vagy 5 perc, mire elkezd langyosodni itt, télen mégtöbb. Mivel elektromos bojlerrel van melegvíz. Így ezt a vízforralót használom mosogatáshoz, vízmelegítéshez, stb, kb 2-3 naponta 3-5x 1.5L-t melegítek vele. Gyakran ecetezem, hogy ne legyen vízköves. De ilyen használat mellett mennyi az élettartama? Mert néha csinál olyat, hogy vízforralás után kattog párat.
Nekem egy Scarlett ment tönkre pár napja.
A tiedéhez hasonló igénybevétel mellett kb. 4 évet bírt ki.
Most is fűt még, de nem kapcsol ki automatikusan ha felforrt a víz. Vagyis kis kényelmetlenséggel lehetne még használni,de vettem egy másikat. Ez meg marad tartalék.
én is így mosogatok :D
Az enyém kenwood, a metróban vettem, 2010-ben. 🤷♂️
„Mert néha csinál olyat, hogy vízforralás után kattog párat.”
Lehűléskor az anyagok kissé összehúzódnak, de a hőtágulások nem egyforma, ettől lehetséges a kattogó hang.
Faék egyszerűségű termék. Amíg jó a fűtőszál, addig nem igazán lehet gond. Több évtized akár.
Persze bármikor elromolhatnak, de a többségnek nem igazán lehet gondja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!