Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Ilyen fajta ékszíjat használna...

Ilyen fajta ékszíjat használnak még vmilyen gépben?

Figyelt kérdés

[link]

Ez egy Zanussi FL622-es mosógép ékszíja...

Tudom, hogy nem mai darab ez a mosógép, de a gépben minden működik csak az ékszíj csúszik... bementem több háztartási gép alkatrész szaküzletbe a városban és sehol nem volt, neten se találtam... azt mondták, hogy vegyek új gépet... nos, vettem egy másik gépet, de vhogy ez idegesít, hogy itt egy mosógép, aminek csak annyi baja, hogy csúszik az ékszíj...

Más gépekben, mondjuk mezőgazdasági gépekben nincsen ilyen ékszíj?

2023. dec. 31. 14:03
1 2 3
 11/23 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#9 na magyar oldal is

igen az masik erdekeseg miert gorenjeket ad be legelsonek ra

olyan mintha nem is zanussi ekszij lenne ez...

2023. dec. 31. 14:53
 12/23 A kérdező kommentje:

9!

Ez nem hosszbordás szíj!

Amit Te linkeltél, az hosszbordás

10!

A gép benne van a táblázatban, a szerint a szíj mérete 30x52x10/12...

2023. dec. 31. 15:04
 13/23 A kérdező kommentje:

8!

Hogyan feszítesz rajta, ha nem tudsz se a motoron se a tárcsákon állítani?

2023. dec. 31. 15:05
 14/23 anonim ***** válasza:

"A gép benne van a táblázatban, a szerint a szíj mérete 30x52x10/12..."

Eredetileg nem a szíjról indult a diskurzus? Nagyon elkanyarodtunk a szimmering felé.

2023. dec. 31. 15:25
 15/23 anonim ***** válasza:
Kifejezetten ékszíj szaküzletben is kellene érdeklődni a mintadarab szerint,nekem egy 50+éves ruszki varrógépbe kellett "150"-es szíj és ott kaptam.
2023. dec. 31. 16:20
 16/23 anonim ***** válasza:
0%
A csúszást leheg feszítéssel korrigálni. Illetve lehet hogy a feszítő szerkezet hibásodott meg. Illetve2 ha elkopotak az észíjtárcsák is, akkor azokat is kellene cserélni. Illetve3 ezek általában szabvány alkatrészek, nem csak mosógépben lehet használni, hanem rengeteg helyen (ugyanúgy mint a csapágyak). Sok gépben van szíjhajtás.
2023. dec. 31. 16:40
 17/23 A kérdező kommentje:

Segítsetek!

Hol van itt feszítő görgő??

[link]

2023. dec. 31. 17:13
 18/23 anonim ***** válasza:
Nincs benne feszítő görgő,úgy látom a motor rögzítése is fix,azzal sem lehetne állítani.
2023. dec. 31. 17:17
 19/23 A kérdező kommentje:

Nyilván ha lett vna erre lehetőség, akkor a szíjat eleve ki se vettem vna, nem szaladgáltam vna Szegeden több üzletbe is illetve ez a kérdés sem születik meg...

A tárcsákat a szíj kivételekor átnéztem, nincsenek megkopva. A dobházon levő fémből van, kétlem, hogy könnyen kopna.

Csak az ékszíj csere oldaná meg a problémát, viszont már 1 hónapja nem találok másikat... illetve több alkatrész boltban is az volt a tanács, hogy vegyek új mosógépet...

2023. dec. 31. 17:21
 20/23 anonim ***** válasza:
27%

"Hol van itt feszítő görgő??"

Túl sok autós tartalmat nézel.... ott van feszítő görgő.

Itt a motor helyzetével állítható a feszesség.

2023. dec. 31. 17:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!