Mosógép nem kap vizet?
Van egy 4 hónapos Candy Rapido mosógépem. Teljesen jól működött-eddig. Ma először tisztítottam ki alul a kivehető szűrőt. Előtte kihúztam a konektorból, elzártam a kis csapot amiről kapja a vizet.
Utána bekapcsoltam volna egy mosást(kis csapot kinyitottam), de nem kap vizet. Búgó rezgő hangot ad(gondolom elindul a szivattyú), de a víz nem jön. Gyorsan lekapcsoltam nehogy tönkremenjem, nem tudom mehet e a szivattyú víz nélkül. Többször megpróbáltam, közben állítgattam a kis vízcsapot, nem e rossz szögben volt nyitva, de semmi. Mi lehet a gond?
Ehhez felesleges volt áramtalanítani, vizet elzárni. Lehet, hogy nem nyitottad ki rendesen.
A szivattyú és a szűrő a kimeneten van.
A bemeneten van egy mágnesszelep, ami beengedi a vizet. Ha nem kap vizet, annak is lehet egy halk, búgó hangja.
A mosógép nem kap víz problémájának okai lehetnek különféleek. Az alábbiakban néhány lehetséges okot és megoldást sorolok fel:
1. **Elzárva maradt vízcsap:** Győződj meg arról, hogy a vízcsap, amiről a mosógép vizet kap, teljesen nyitva van.
2. **Elzárva maradt szűrő vagy cső:** A kivehető szűrőn kívül ellenőrizd a vízbeömlő csöveket is, és győződj meg arról, hogy nincs-e elzárva vagy eltömődve valamelyik rész.
3. **Víznyomás hiánya:** Ellenőrizd, hogy más eszközökön működik-e a víznyomás, és győződj meg róla, hogy a vízszolgáltató nem végez-e karbantartást a környéken.
4. **Vízszivattyú hiba:** A búgó rezgő hang utalhat a vízszivattyú működésére, de ha a víz nem jut el a mosógépbe, akkor is lehet hiba a szivattyúban vagy a vízbeömlő rendszerben.
5. **Elektronikai probléma:** Az elektronikai rendszer hibája is okozhatja, hogy a mosógép nem kap vizet. Lehet, hogy valamilyen érzékelő vagy szenzor nem működik megfelelően.
6. **Programhiba:** Ellenőrizd, hogy a mosógép be van-e kapcsolva és a megfelelő mosási program van-e kiválasztva.
Ha az alapvető ellenőrzések után a probléma továbbra is fennáll, és a mosógép nem kap vizet, érdemes szakember segítségét kérni a hibafeltárás és a javítás érdekében. Ne próbálj meg olyan beavatkozásokat végrehajtani, amelyekhez nincs tapasztalatod, és amelyek további károkat okozhatnak a mosógépben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!