Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Elektromos kazán Er 11 hibakód?

Elektromos kazán Er 11 hibakód?

Figyelt kérdés
Sziasztok, egy teljesen új Bosch elektromos kazán írja nekem er 11 hibakódot, és nem tudom mi lehet a gond, valakinek írt már hasonlót ? Teljesen új cső rendszer és radiátorokra lett rá kötve, szóval dugulás elvileg nem lehetne

2023. dec. 11. 16:58
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Az előre menő nem melegedett a vissza térő meg langyos volt !
2023. dec. 11. 18:15
 12/26 anonim ***** válasza:
Akkor el van zárva valami. Annak elég hamar melegednie kell.
2023. dec. 11. 18:17
 13/26 A kérdező kommentje:
12/12 most adtál egy ötletet amúgy, lehet meg kellene néznem hogy az előre menő osztó kőrnél és a kazánt össze kötő flexi cső között van egy golyós csap ami vadi új ugye, de ha esetleg hibás és nem nyit rendesen akkor lehet hogy ott lessz gikszer
2023. dec. 11. 18:27
 14/26 anonim ***** válasza:

Mi innen nem látjuk a rendszeredet.

De a leírtak alapján tuti hogy nem áramlik a víz a kazánban. Az meg pikk-pakk túlmelegszik. Örülj nek hogy van védelem, különben már kinyílt volna mint a pünkösdi rózsa. Szegény keringető szivattyú sem tud forgatni semmit... az nem melegedett még túl?

2023. dec. 11. 18:30
 15/26 Gérard G. válasza:

12# golyós csap ha nem is nyit rendesen, de melegednie kellene.

Gondolom nem ez az első használata a kazánnak? Mármint az idényben.

Sok esetben, ha az szolgáltatja a melegvizet is, akkor könnyen leragad a váltó szelep. Ilynkor akár magától is ujraindulhat.

Fontos lenne tudni, hogy indul-e a keringető szivattyú, lehet annak kell életre kelni. Ha első használat tavasz óta, akkor megeshet ez is.

Ha van beépítve másik keringető szivattyú, érdmes bekapcsolni, előbb utóbb feléled a sajátja is.

2023. dec. 11. 18:42
 16/26 A kérdező kommentje:
Ez olyan villany kazán amit csak a fűtést szolgáltatja, és megnéztem és jó a golyós csap is, és a szivattyúnak is van hangja, mikor le engedtem most a kazant meleg víz jött ki belőle de valahogy radiátorokhoz nem viszi el a meleg vizet…
2023. dec. 11. 18:48
 17/26 Gérard G. válasza:

A szelepek állásáról képet tudsz feltőlteni? Meg úgy az egész kazánról.

Valamint a radiátorokhoz csatlakozó szelepek állásáról.

2023. dec. 11. 18:57
 18/26 Gérard G. válasza:

Mert ha minden nyitva, dugulás egy ilyen zárt rendszerben nem lehet, akkor azért melegszik, mert valami zárva van. Akár a radiátorokon, ha pedig termosztátos vezérlésű a radiátor, akkor akár ott is.

Esetleg ha van benne visszacsapó szelep az van beragadva, a visszatérő normál esetben akkor melegedhet, ha visszafelé nyomja a vizet, amit gyanítom egy visszacsapó megakadályozna. Vagy hasonló.

2023. dec. 11. 19:01
 19/26 A kérdező kommentje:
Még egy olyan kérdésem lenne hogy az eddig leírtak alapján változik valami ha azt mondom hogy padló fűtés is rá van kötve ? Azt ki hagytam a sztoriból, lehetséges hogy az miatt kelhet még egy plusz keringto vagy ilyesmi ?
2023. dec. 11. 19:34
 20/26 anonim ***** válasza:
Ki rakta össze a rendszert? Hogyan adta át?
2023. dec. 11. 19:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!