Mit tehetek, ha a konyhai elszívón bejön a hideg?
Adott egy panellakás, ahol nyáron a konyhát felujítottuk. Szagelszívót köttettünk be az oldalsó falra (a szabadba) vezettük ki. Nyáron nem is gondoltunk rá, hogy ilyen probléma lehet, de most érzem hogy szó szerint ömlik be a hideg, konkrétan a lakást kihűti. Tettünk be pillangó szelepet, a kivehető nyíláson rács van amit nem lehet leszedni, így oda nem lehet semmit tenni.
Mit tudok tenni így utólag?
ha bejön a levegő (mindegy hogy hideg vagy meleg) akkor ugyanannyinak ki is kell menni.
Hol megy ki?
Na azt kéne lezárni, ha lehet, de legalábbis csökkenteni.
Igazából úgy érzem mindenhonnan jön a hideg.... a bekötő csőből és a motor (?) felől is.
Ahogy végig van vezetve a konyhabútoron belül végig jön a hideg.
Az addig ok, hogy kapcsoljam be, de nem járathatom egész nap.
"Tettünk be pillangó szelepet,"
Az nem hőszigetel.
Látom 2-eske megbukott fizikából... is.
Nálunk is ez van. Az a megoldás amit 1-es írt. Ahol bejön a falon a cső, ott széthúzod és ledugózod. Rongy, vagy belefaragsz valami szigetelőanyagot.
Én belevágtam laticellből (majd ha nyáron az asszony előveszi a strandra és meglátja rajta a három nagy lyukat akkor lesz belőle veszekedés, de addig legalább a hidegg miatt nem pöröl) 3 réteget, meg a csőre rá egy vastagabb nájlonzacskót kábelkötegelővel hogy légtömör legyen.
#6-nak.
Nem, nem buktam meg.
Szomszéd lakásban mindig megy a WC szagelszívója.
Miért, miért nem, nem tudom.
Az kifelé (felfelé) nyomja ki a levegőt, amit be kell szívni valahol.
Na erre jó egy szabadba vezető cső.
Most már néhány fok minuszban feltűnik, hogy csak jön be a hideg, jön be a hideg..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!