2020-as Miele W196HU LW felültöltős mosógép nem öblit rendesen, néha nem centrifugáz, néha zúg,. 4x járt szakszerviz nála, azt mondták, nincs hibája. Elözőleg ugyanez a modellem volt, 17 évig hibátlanul müködött. Hasonló tapasztalatok?
Bármilyen márkájú és bármennyire kevés mosószert rakok bele, nagyon felhabzik illetve nem öbliti ki rendesen a ruhát. A mosószer dobozán leirt mennyiség kb. felét rakom bele, mégis kijelzi, hogy adagolás-ellenörzés: és valóban, a mosás végén habos a ruha. Ilyenkor kb. 4-5x kell ismételten öblitenem, mert egyre több hab jön ki a ruhából. Ha túl sokszor túlhabzást jelez, gyakran nem centrifugálja ki a ruhát. Ha viszont olyan kis mennyiségü mosószerrel mosok, hogy ne legyen a végén habos, akkor a ruha rossz szagú lesz. Mindehhez a gép csak 2 éves, és nem használom agyon.
A Miele szakszerviz már beszállittatta és nem talált hibát.
A korábbi gépem ugyanez a modell volt, de sosem tapasztaltam ilyet, pedig a mosási szokásaim nem változtak. Nem normális, hogy egy A+++ kategóriájú, ilyen drága gépnél egy 2 órás mosás elhúzódjon 3-4 órára és 4-5 plusz öblitést kelljen végezni. Van hasonló tapasztalata valakinek?
Megesik az ilyesmi, hogy a felhasználó tapasztal egy jelenséget, de a szerviz nem igazolja azt.
Ilyenkor érdemes dokumentálni, fotózni, videózni, jegyzetet készíteni, stb.
Egy kolléganőmnek volt hasonló esete egy más típusú készülékkel, ahol szintén szervizben járt a masina, de maradt a hibajelenség.
A második szervizelés előtt, az egyik burkolatcsavart körömlakkal megpöttyintettem olyan módon, hogy ha a csavart kiszedik, az észrevehető nyomot hagy, ez le is lett fotózva.
Mondanom sem kell, hogy úgy jött vissza, érintetlen csavarral...
" Én nem találkoztam még olyan meghibásodással ami fokozott habzást okozott fékezett habzású minőségi mosószer használata mellett."
Ez elég egyoldalú dolog. Már nekem is volt hogy teli volt a fürdőszoba habbal.
kedves Salx Narval.
valószinüleg nem fokozott habzásról van szó, hanem arról, hogy a gép nem ölbiti ki megfelelöen a ruhát. Minöségi, megfelelö adagú mosószer mellett!
A többi infódat köszönöm, ez további egy-smást megmagyarázhat (súlyelosztás, lejáró ciklusidö).
1/4 anonim
köszönöm, ez jó gondolat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!