A mérlegeket miért ilyenre csinálják?
Nekem hamar lemerítette az eredeti 3 V-os lítium elemet (CR2450). Ezért rögzítettem a belsejébe egy elemtartót (2 x AA), így két alkáli elemmel 1 évnél tovább is ment. Igaz, hogy csak szétszedéssel cserélhető, de mivel ritka alkalom, nem vészes.
Később viszont beraktam egy lapos Li-ion akkut (túlmerítés ellen védett), azzal már nagyon régóta elvan.
Viszont a tervezője nem tudta, hogy így már 2 perc helyett tovább is működhetne, úgyhogy módszeresen kikapcsol.
1-es: a retro mérleg nem grammra mér, hanem eléggé körülbelül.
Kérdezö: a probléma megoldása - és eredetileg ezért is állítják ilyen rövidre, az elem kimélése érdekében -, hogy mielött elkezdesz sütni vagy fözni, odakészíted a hozzávalókat, akkor nem menet közben kell elszaladgáni ez-azért.
Meg lehet kapni márkás mérlegeket, amiknél 5-10-15 percig marad bekapcsolva, csak értelemszerüen drágább.
1 azaz egy gombot kell megnyomni rajta a bekapcsoláshoz.
Ha ez neked akkora problémát okoz, hogy még kérdés is kiírsz róla, akkor nem a mérleggel van a gond, hanem az agyadban van valami komoly károsodás! Tessék elmenni orvoshoz minél előbb!
7.
Előbb nem akartam tovább nyújtani, ez a nullázgatás nagyon praktikus tud lenni, amikor a kenyérsütőgép sütőformáját is csak feltesszük, mennek bele az összetevők, reset és így tovább.
De ha véletlenül kikapcsol, mert elterelődik valami figyelem, az már kellemetlen.
Vagy lehet néha nyomogatni a tányérját, mivel mindig az utolsó "mozgolódáshoz" képest számolja a holtidőt.
"Van olyan konyhai pici digitális órám, ami egyáltalán nem kapcsol ki, évekig megy elemmel, egy mérleg miért nem lehet ilyen,"
Lehetne, csak a kettő nem ugyanaz a kategória. Akkor meg az lenne a baj, hogy lemeríti az elemeket és gyakran kell cserélgetni.
Tessék, ez nem kapcsol ki automatikusan.
Amúgy általában 2 perc tétlenséget követően kapcsol ki.
Ha megbököd, újraindul a 2 perc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!