Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Megrázott a mosógép dobja?

Megrázott a mosógép dobja?

Figyelt kérdés

Ahogy kivettem a ruhákat hozzá értem a dobhoz erősebben az egyik ujjammal és “megrázott”. (éreztem hogy átment az ujjamon valami)

Ez mitől történhetett?

És nekem ettől most lehet valami bajom?

Előre is köszönöm.

2023. szept. 10. 17:59
 1/5 Szervizmérnök úr ***** válasza:
50%

A mosógép fémteste rá van kötve a védővezetőre, már amennyiben szabályosan csatlakozik egy védővezetős aljzatba.

Először is ezt kellene tisztázni!

Ha nincs szabályosan bekötve, kaphatsz egy kis ártalmatlan bizsergést, kapacitív osztások stb., nem részletezem, ami normális.

Ne szarj be, én kaptam már ennél durvábbat is, mégis változatlanul tudok okoskodni a Gyakori Kérdéseken.

Ha jó a csatlakozás, utána azt kellene vizsgálni, rendben van-e a nullázás, ami már villanyszerelő munka.

Éppenséggel előfordulhat, hogy a nullapotenciál és a lokális föld között némi szintkülönbség áll elő, amiatt szokott rázni néha a központi antenna is.

Ezek bevizsgálható dolgok, hogy mi okozza pontosan a jelenséget.

Vizsgáld be!

2023. szept. 10. 18:58
 2/5 anonim ***** válasza:
Nekem a könyököm ilyen, ha odaütöm valahova, még az agyam is lezsibbad tőle.
2023. szept. 11. 05:35
 3/5 anonim ***** válasza:
Az is lehet, hogy csak feltöltődtél sztatikusan, és ezt érezted, mikor a földelt dobhoz értél.
2023. szept. 11. 05:55
 4/5 Szervizmérnök úr ***** válasza:
50%

Sokan nehezen értelmeznek ilyen dolgokat, hogy a sztatikus feltöltődés (egyenfeszültség), csíp vagy üt, nagyságától függően.

Váltakozóáram (50 Hz) bizserget, vagy ráz, amikor már erősebb. Vagy nagyon ráz.

Gyakran a kérdésekben is félrevezetően fogalmaznak, pont fordítva írják, de szerintem itt rázásról lehet szó.

2023. szept. 11. 09:15
 5/5 anonim ***** válasza:
83%

A nedves ruha vezetőképessége nem tudom mekkora, de ha 220 lenne a dobon, már a ruha is rázna. Vagy ez marhaság?

Mindenesetre én soha nem nyúlok bele feszültség alatt. Mosás végén kikapcs, kábel kihúz és csak utána nyúlkálok bele.

2023. szept. 11. 09:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!