Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Elektrolux elöltöltős mosógépb...

Elektrolux elöltöltős mosógépből (2 éves) folyamatosan szürke fura kosz jön ki, pedig 2-3 hetente tisztító mosást csinálok. Mitől lehet?

Figyelt kérdés
Az üstszájgumiban ami a dobhoz van közel, az a keskeny sáv is ilyen meghatározhatatlan színű talán ezüstös grafit féle porzserű koszt töröltem ki. De ez jön a sokadik átmosás után is a gépből. Ma egész nap ezt csinálom és nem tisztul.
2023. szept. 6. 13:03
1 2
 11/20 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Lehetett vízkődarab is.

Elképzelhető lenne egy olyan helyzet is, hogy évek alatt lerakódott valamennyi vízkő, főleg a fűtőbetéten, de nem csak ott.

Most történt valami változás (másféle mosószer?), amitől a vízkő elkezdett leválni, ami persze általánosságban nem fekete, noha lehetnek sötétebb részei is.

Ezek mindamellett ilyen távoli találgatások és nekem sem szakterületem. Ha így járnék, szétszedném, kideríteném, de érthető módon ez sem várható el mindenkitől.

2023. szept. 6. 16:37
 12/20 anonim ***** válasza:
Megvan mindegyik macska? Nem darálta le valamelyiket?
2023. szept. 6. 18:11
 13/20 A kérdező kommentje:
Nos, átmostam 90 fokon trisóval, aztán ecettel hosszú mosással majd bolti mosógép tisztítóval. Ugyanannyi trutyi jön belőle!!!
2023. szept. 6. 19:16
 14/20 anonim ***** válasza:
Amennyit itt leírtál annyi vízzel már egy mozdonyt is le lehetne mosni... nem lehet hogy trollkodsz?
2023. szept. 6. 19:37
 15/20 A kérdező kommentje:
Bár csak így lenne! 2 éves mosógép és iszonyúan mérgel, hogy ilyen. Megnéztem egy csomó mosógépes youtube videót, hátha választ kapok. Ami fura, elvileg szivattyúzással kellene kezdenie. nos nekem bár hallom a szivattyú hangját vagy valami ahhoz hasonlót, de vÍz nem jöb a csőböl az elején. Ez baj lehet?
2023. szept. 6. 19:49
 16/20 A kérdező kommentje:
Felhívtam a szerelőt (még egy év garancia van rajta). Azt mondta 2 liter 20%-os ecet max hőfokon. A reggeli tisztító mosás eredméynét ide feltenném valahogy, érdekes látvány.
2023. szept. 7. 11:26
 17/20 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Ecetet vízkőoldásra szoktak használni, illetve van penészgomba elleni hatása is. Baktériumok közül a savas közeget nem toleráló flórát is jól irtja.

Most az más kérdés, külföldi szakmai oldalakon is felvetik, a szilikongumi-tömítések nem minden fajtája bírja jól az ecetsavat, de ez vitatott.

2023. szept. 7. 13:37
 18/20 A kérdező kommentje:
Azt mondta a szerelő , hogy minden mosás azzal kezdődik, hogy üresen szivattyúz és pörgeti picit a dobot. Na ma figyeltem. 3* indítottam. Ebből kétszer csak búgott, nem volt szivattyúzás vagy dob mozdulás, hanem ahogy a búgás abbamaradt már nyomta a vizet. Valami nem okés ezzel a géppel
2023. szept. 7. 17:29
 19/20 anonim ***** válasza:
Ez csak szennyvíz iszap, minden mosógépnél képződik. Leginkább mosószer-visszamaradvány, por, textiltörmelék elegye...
2023. szept. 7. 22:17
 20/20 A kérdező kommentje:
Értem, de ebből nem jön. Tehát a gépben marad. Csak búg , de nem mozdul ma dob és nem jön víz a csőből a kádba.
2023. szept. 8. 07:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!