DeLonghi kávéfőzőm iszonyatosan sok kávét nyom egyszerre, mi az oka ennek?
Lehet, hogy hibás az átfolyásmérő.
Ez a gép vízmérője lényegében: lapátkerék, mágnes, Hall-elem, a kimenőjelet figyeli a processzor.
De nem ismerem a típust, csak tipp.
Mellesleg az automata gépeknél általában van lehetőség az extrakció leállítására.
Például az indítógomb ismételt megnyomásával.
Így mindig csak annyi megy a pohárba, amit épp akar az ember. Nyilván én is úgy vagyok vele, ha automata, akkor mérjen rendesen, de probléma esetén megállítható.
Az sem mindegy, milyen típusú gép! Egy egyszerű olcsó snassz kávéfőző nem sz#rakodik, ami benne van víz, azt mindet felhasználja egyszerre! Viszont egy komolyabb presszógép vagy akár automata nem, azokon gombnyomással tudod szabályozni, hogy mennyi vizet használjon fel 1 adag kávéhoz!
Ihatatlan kávé... ha túl híg és íztelen, akkor csak beletetted a kávéport, de nem tömörítetted le. Más esetben tömény ételecet, vagy direkt a géphez való vízkőoldó ízét is érezheted, ha nemrég takarítottad ki a gépet! Más ötletem nincs.
Sejthető, hogy automata gépről van szó, ami eddig jó volt, csak valami okból meghibásodott.
Vagy nagyon félrevezet a kérdés.
Nem "kávépor", ez egy nagyon laikus szó, kávéőrleménynek nevezik, vagy röviden őrlemény.
Daráló sincs benne, őrlő van, ez még a másik butaság, amit szoktam látni leírva.
Őrlő vagy daráló két fogalom (a lisztet sem darálják a malomban, hanem őrlik).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!