Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Grillezős mikrónál kell külön...

Grillezős mikrónál kell külön tányér a rácsra?

Figyelt kérdés
Grillezős mikróm van és kész hamburgert melegítenék. Van benne rács tartó, ami egész közel rakja a felső részen elhelyezkedő fűtőszálhoz a hambit. A kérdés az, hogy kell-e a hambi alá porcelán tányér? Ha vasból lenne a rács, azt mondanám, hogy nem, mert a vas bírja a meleget, de mivel a mikrókba nem lehet vasat tenni, ezért szerintem nem vasból van. Ha műanyagból, akkor meg tányér nélkül megolvadhat, gondolom. Tennék alá alufóliát, de gondolom azt sem lehet bele tenni. Ezt azért kérdezem, mert épp nincs porcelán tányérom alá, és éhes vagyok :-)
2023. aug. 8. 12:01
 1/4 anonim ***** válasza:
Fémből van. És grill funkció alatt bele lehet rakni. Erre való.
2023. aug. 8. 13:57
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Grill funkció alatt a mikrohullámot előállító rész nem műkődik csak a felső elektromos fűtőszál.
2023. aug. 8. 14:29
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Rakj alá tányért, mert különben szétfolyik belőle a cucc!

Ahogy mondják ilyenkor a mikrohullámok nem mennek, így mehet bele a fém.

2023. aug. 8. 14:30
 4/4 A kérdező kommentje:

Amilyen sütőket én láttam, ott mindenhol volt kombi funkció is, tehát egyszerre megy a fűtőszál és a mikrohullám is. Igy visszagondolva nem emlékszem, hogy külön fel lett volna matricázva, jelölve, hogy rács esetén ne hasznájuk a kombi / mikrohullámú üzemmódot. Bár lehet, hogy fel volt.

Szóval én valamiért azt gondolom, hogy az ilyeneket hülyebiztosra csinálják, tehát arra figyeltek, hogy ha bent van a rács, akkor mehet a mikrohullám is. Szerintem. Aztán persze ki tudja :-)

2023. aug. 8. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!