Mire figyeljek mosogatógép vásárlásakor?
Mi legyen benne mindenképp, tapasztalatokra is kíváncsi lennék. Mennyire függ a márkától a vásárlás, honnan érdemes venni ami fogyasztó barát stb. Igazából minden érdekelne.
Sose volt még mosogatógépem.
Neten olvasgattam különböző oldalakon de tényleges véleményekre/szempontokra is kíváncsi lennék hogy minél tájékozottabb legyek a megvételekor.
Azt tudom hogy olyat szeretnék amibe nagyobb húsleveses lábas is bele férjen :D eszméletlen sokat mosogatok napi 6-7×is ha nem dolgozok. Ha melózok itthon vagyok du.3-4óra körül de akkor is legalább 3 mosogatás van. Ha nem mosogatok sokat nagyon felgyűlik és akkor órákat mosogatok, ezért is szeretnék egy mosogatógépet mert rengeteg időt vesz el konkrétan másra nincs is időm/erőm takarítás szempontból. Laikusként gondolom olyasmi kéne amibe a boltokba kapható tabletták bele férnek de hangsúlyozom egyáltalán nem értek ehhez csak gondolom ez is egy szempont lesz de ha leírjátok ezeket nagyon megköszönném!❤️
Nem tudom mekkora neked a "nagyobb húsleveses lábas", de a mosogatógépekre nem jellemző, hogy a tényleg nagy lábasok beleférjenek, mert nem forog tőlük a lapát.
Eleve 12 személyest vegyél és a 4 literen felüli lábasokat felejtsd el, a fazekakat, amik magasabbak pláne, mosogatógép szempontjából.
Gyakorlatilag tányérokra, evőeszközökre tökéletes, az üvegpoharak már kétségesek, mert azoknak jó részét a mosogatószer megmarja, holott már mindegyiket próbáltam. A műanyagokat nem szárítja meg, azokat kézzel kell eltörölni, fát (fakanalat, vágódeszkát, fatálat) nem tehetsz bele.
Nekem a legolcsóbb, teljesen egyszerű Indesitem van 15 éve - miközben az ugyancsak Indesit mosógépem egy rakás szar volt - és problémamentesen működik (Ezt most gyorsan lekopogom!)
Emellett rengeteget mosogatok kézzel.
60cm, 12 terítékes gépet vegyél. Bosch, whirlpool elég megbízható márkák, nehéz hibázni velük.
Ha gázzal állítod elő a melegvizet (vagy ház-központi) akkor olyat vegyél, amire melegvíz is köthető. Sok villanyt spórolsz.
Sajnos nem minden üveg bírja a gépet, nekem a teszkós poharak mind bemattultak, de pl az ikeásoknak semmi bajuk. Fényesek maradtak.
Látom hogy nem mostani kérdés, de azért leírom hátha valaki idetéved még.
Azt hiszem 60 cm Gorenje mosogatógépem van. Ha valakit pontosan érdekel szívesen megkeresem a típus számot. Tökéletes és simán belefér nekem egymás mellé alulra két nagy húsleveses lábas , úgy hogy még mindig fér mellé ugye az evőeszköz mosogató tartó és tányérok. Plusz ugye a felső polc ahova szoktam tenni a poharakat , tészta szűrőket ilyesmi. Hatalmas a belseje. Mostam már benne mindent, meg fakanalat is. Nekem mindent meg is szárít utána teljesen szárazra. Soha semmi nem sérült benne. Minden tökéletesen tiszta és száraz lesz. Mióta megvan ( egy éve ) nem is mosogatok kézzel. Tepsiket is be szoktam tenni .
Mégnem vettünk gépet időközben másra is kellett költenünk, most megakarom várni a black fridayt hátha lesz valami jó akció meg addigra jön össze a pénz is :) addig is szívesen várok minden véleményt!
Annyival lettem okosabb hogy az aqua stop nem ártalmas dolog panelba egyes oldalakon ajanlották is.
Utolsó ha megírod a típust meg köszönném szimpinek tűník hogy ennyi minden bele fér :)
Neharagudj hogy csak most reagálok. Én írtam a 3-as választ.
Nekem ez a típus van :) Imádom a mai napig.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!