Miért zúg a hűtő?
Figyelt kérdés
Már legalább vagy nyolc éve megvan, azóta zúg, olyan mintha "horkolna"... Az a vicces, hogyha kinyitom az ajtót vagy csak meg ütöm kicsit abbahagyja pár másodpercig, szóval gondolom nem egy komoly probléma. Nem annyira zavaró ezért nem foglalkoztam vele eddig, de most gondoltam meg kéne javítani, van valami ötletetek mi lehet a baja?2023. júl. 19. 18:26
1/2 Szirty 

válasza:

Ha üzemel a kompresszor akkor zúg. A kompresszoros hűtő ilyen. :)
Na de indokolatlanul hangos is lehet pl. ha valamelyik rezgő fém alkatrész hozzáér valamihez.
Eredetileg minden ilyen alkatrész gumiágyon van illetve a rögzítése rugalmas (ált gumi).
Leggyakrabban a gép hátulján lévő kondenzátor rács szokott verődni valahova.
Nézd meg hogy amikor üzemel és mögé nyúlsz, megfogod azt a fekete rácsot és enyhén megnyomod valamerre akkor változik-e a hang illetve elhallgat-e.
Már ha ilyen a hűtőd, mert a modernebbek másképp vannak megoldva.
Szóval ha ez segít a hangon akkor el kell húzni a faltól és szemügyre venni a hátulját, az ott lévő rögzítéseket.
2/2 anonim 

válasza:

Én a kérdező helyében a hátsó fekete rács megfogása közben azért vennék minimum egy kesztyűt mert elég forró tud lenni (legalábbis ami nekünk volt régen ilyen fajta azon rendkívül forró volt ha hozzáértél).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!