Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Léghűtőről mi a véleményetek?

Léghűtőről mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
Mennyire hűti le a levegőt mondjuk egy 20m2-es szobában? Van értelme megvenni?

2023. júl. 17. 08:25
 1/10 Szervizmérnök úr ***** válasza:
38%

[link]

Aki forgalmaz ilyet, kicsit árnyaltabb a véleménye. Igaz, itt már jégkockák is besegíthetnek és a ventilátor is erősebb lehet:

[link]

2023. júl. 17. 08:32
 2/10 anonim ***** válasza:
61%

Arra számítok, hogy dohos és párás lesz tőle minden, de pont ezért nem is vettünk ilyet.

A ventillátor vagy a mobil klíma, jobb megoldás, ha kicsi a költségvetés. Ha párás meleg van, akkor lehet egy páramentesítő is tud segíteni.

2023. júl. 17. 08:48
 3/10 anonim ***** válasza:
33%

#2 Azok írnak ilyeneket akik nem használtak - csak tudnám, hogy akkor miért kell megosztani a véleményedet..? Elviselhetőbb vele a meleg mint egy sima ventilátorral ami csak keringeti a meleg levegőt, de mobil klíma, pláne beépített klíma nyilván sokkal jobb. Egyetlen hátránya a ventilátorhoz képest, hogy viszonylag karbantartásigényes, egyrészt kell cserélgetni benne a vizet(ha van jégakku akkor azt is), másrészt meg tisztítani kell, illetve a vízkő is lehet probléma ha keményebb a víz.

Amit az első linkelt, külföldről 5 ezerért.. Én 2015-17 között használtam léghűtőt, és akkor volt 35, most ugyanazt 50 ért látom. Persze le lehet írni az egészet azzal hogy szar, de mit kapsz ma ennyi pénzért, egy normálisabb minőségű és teljesítményű ventilátor is 15 körül kezdődik.

2023. júl. 17. 10:35
 4/10 anonim ***** válasza:
25%

Ne számíts csodára, kis méretben pedig semmiképp se. A nagyobb méretűek egy ventilátorhoz képest 1-2 fokot tudják csökkenteni a hőmérsékletet, többre ne számíts.

Mi nyaralóba vettük az emeletre mert teljesen szigeteletlen és nyáron éjszaka is iszonyatosan meleg van ott, aludni szinte lehetetlen. A párásodás sem okozott ott gondot. Ott nagyon jó szolgáltatott tett, de pl. otthonra nem vennék, akkor inkább egy sima ventilátor kerülne beszerzésre.

2023. júl. 17. 10:35
 5/10 Szirty ***** válasza:
63%

"Mennyire hűti le a levegőt mondjuk egy 20m2-es szobában? Van értelme megvenni?"

Ne vegyél ilyet. Nem ér többet mint egy ventilátor de sokkal drágább.

A vizes megoldás nem jó mert párásít, a pára növeli a hőérzetet.

A jeges megoldás meg vicc.

Kihasználják az oktatás hanyatlását. Hogy az emberek nem tudják felmérni a fizikai arányokat.

Tudják hogy a jég hideg és ez elég ahhoz hogy elhiggyék hogy 1 kiló jéggel lehűtenek egy szobát.

A jég valóban hideg. De értékelhető eredményhez nem egy kiló jég, hanem 1-2 köbméter (1-2 tonna) kellene.

Régen amikor még nem volt hűtőszekrény mindenhol. Télen több tonnás jégtömböket fűrészeltek ki a tavak/folyók jegéből és szalmabálákkal bélelt vermekbe temették. Nyáron azzal hűtötték az élelmiszert. És működött!

Csak hát nem egy reklámszatyornyi jeget hanem több száz darab tonnás tömböt raktak el...

2023. júl. 17. 11:51
 6/10 anonim ***** válasza:
Nekem van léghűtőm. A szobát nem hűti le, de amerre irányítva van, ott hűvösebb érzetet ad, rövidebb ideig használva teljesen jó, de nagy melegbe, főleg, ha napos a szoba, rendes vagy legalább mobil klíma kell.
2023. júl. 17. 12:27
 7/10 anonim ***** válasza:
70%

Nem való semmire.

Nekem van és én ezt régen vettem.

Próbáltam mindent , vizet, jeget de nem hűt.

Egy sima ventillátor sokall többet ér .

Utána vettem mobil klímát és majd egy fali klímát amikor tudtam.

Most van úgy hogy a műhelybe kell megforgatni a levegőt és erre egy mikróból kivett ventillátort használok, aminek kb 12 cm az átmérője.

De ez is többet ér mint az a léghűtőnek csúfolt valami.

Egyébként van a youtubon fenn videó és ott mérik a hőmérsékletet, de órák múlva se csökkent a hőmérséklet még 1 fokot sem.

Azt a jegelést meg elkell felejteni mert csak egy kinlódás van vele és azzal se jobb.

2023. júl. 17. 12:40
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Kiváncsiságból gyártottam egy ilyent magamnak.

hát nem éri meg egy fillért sem pazarolni rá.

Amerre éppen fújja a hidegebb levegőt, ott hidegebb van egy picivel. De olyan párát csinál a szobában, hogy a szauna az kutya füle hozzá képest.

Ne adjatok ilyen szarra ki egy fillért se!!!!

Ugyanolyan hőmérsékletű levegőnél a párásabb levegőt melegebbnem érezzük mint a szárazat. Épp ezért nem ér semmit. Befülleszti a szobát és izzadsz mint a disznó. A légkondiknál sokszor nem is a hidegebb, hanem a szárazabb levegő miatt érezzük jobban magunkat.

2023. júl. 17. 13:17
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszi
2023. júl. 17. 13:45
 10/10 anonim ***** válasza:
Sz@rt sem ér.
2023. júl. 17. 18:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!