Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Dyras eszpresszó kávéfőző...

Dyras eszpresszó kávéfőző miért csak kevés kávét főz ki? Kávéfőzőkhöz való vízkőtelenítővel vízkőtelenítettem. Fél éve vettem. Ecettel kell vízkőteleníteni? Mással nem jó?

Figyelt kérdés
Eddig jó volt, pontosabban a vízkőtelenítés előtti napon is ezt csinálta. Utána valamikor több kávét főzött ki mint pl ma. Ma 4 helyett 1 adagot főzött ki. Miért?
2023. júl. 16. 20:28
 1/4 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Dyras lehetne vízpumpás, vagy forraló elven működő, csak sejteni lehet, hogy utóbbiról van szó (ha már 4 adagos).

Ecet nem jobb, nem is ajánlják minden géphez ajánlanak (némelyik szilikongumit megtámadhatja), bár esetedben mindegy lenne. De nem mindegy a koncentráció. Gyengébben koncentrált ecet nem ér annyit, mint erősebb akármi.

Egyébként is lehet kapni ecetet és ecetsavat, előbbi biológiai úton erjesztett, utóbbi ipari technikával gyártott. Vízkőoldáshoz inkább az utóbbi kellene, megfelelő koncentrációban.

De ennél a gépnél jobban járnál citromsav 5-10 %-os oldatával (tömegre vetítve).

Ha egyáltalán ez a problémája, lehetnek ott más gondok is.

2023. júl. 16. 21:14
 2/4 Szervizmérnök úr ***** válasza:
Jav.: Ecet nem jobb, nem is ajánlják minden géphez...
2023. júl. 16. 21:16
 3/4 A kérdező kommentje:
Ecetet írtak hozzá, kávéfőzőkhez való vízkőtelenítőt használtam. Gondoltam az is jó lesz. Hívjam fel a boltot ahol vettem?
2023. júl. 16. 21:19
 4/4 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Ha előírás szerint hígítottad, ecettel sem lennél előrébb.

A gépekben nagyrészt egyforma vízkő keletkezik, a helyi adottságoktól eltekintve.

A többféle szerves savat tartalmazó vízkőoldók hatékonyabbak is, mint az ecet.

Ha garanciális, akkor próbálj vele élni, remélhetőleg nem pattintanak le, elhanyagolt vízköves gép címszóval.

De mint említettem, lehet más hibája is.

2023. júl. 16. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!