Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Milyen klímát ajánlotok egy...

Milyen klímát ajánlotok egy kisebb szobába? több lenn

Figyelt kérdés

A szobám extrém forró nyáron, mert emeleten lakom, a napfelkeltétől egészen délutánig bejön a napfény míg takarásba kerül, tehát képzelhetitek, 50 fok minimum.

Eddig egy ventillátort használtam, de az csak keveri a forró levegőt, és a szemnek se jó.

Természetesen split klímára gondoltam, a mobil klímáról sok rosszat hallottam. Amit eddig kinéztem: SAMSUNG Wind-Free Elite

Ez szerintetek jó? 3,5 kW teljesítmény, 16 dB hangos, a+++, mindenféle módok...

2023. júl. 12. 17:17
 1/5 anonim ***** válasza:
74%

Oda már egy normális klímára érdemes összespórolni. Ha ennyire nagy a meleg, akkor inkább csináltass egy rendeset és majd legalább lehűti a szobát plusz azon kívül 1-2 helységet is.

Nekem Nord van és nem csinál +villanyszámlát.

2023. júl. 12. 18:17
 2/5 anonim ***** válasza:
61%
Mekkora a levegő térfogata amit hűteni kell? Számít a tárgyakn mennyisége, elhelyezkedése és hogy van-e a Napon kívül más hőforrás is a szobában, például számítógép, tévé. Ha most 50 fok van bent szerintem szükséges a 3,5 kW-os, de szakember megmondja. Úgyis csak akkor veheted meg a készüléket, ha előtte egy szakember papírt ad róla amiben vállalja, hogy telepíti, ezt jellemzően egy helyszíni felmérés előzi meg. Viszont a klíma is forgatja, sőt szárítja is a levegőt, ezt figyelembe kell venni.
2023. júl. 12. 18:22
 3/5 A kérdező kommentje:

3,5m x 3,5m

Van számítógép elég erős graf.kártyával (rtx3080) ami azért +fűtheti meg van 1 asztali ventillátor is (duux whisper).

Jó az 50 fok nyilván túlzás, de azért jóval melegebb van mint a többi szobában...

Amugy télleg kell a szakember? nem tudom saját magam beszerelni?

2023. júl. 12. 23:15
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Jobb a szakember
2023. júl. 12. 23:18
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

A napfény ellen tenni kell fel rolót.

EZ legyen az első, majd utána a klíma.

2023. júl. 14. 07:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!