Tényleg nem vehetek klímát anélkül, hogy előbb beszélnék egy szerelővel?
A tavalyi heteken át tartó 30+ fokot már én is alig bírtam elvilselni, ezért idén szeretnék egy klímát venni. Fiatal felnőttként most intézem magamnak először (a szomszéd beleegyezése már megvan).
Viszont az egyik családtagom azt mondta, hogy nem vehetek akármilyen klímát magamnak, előbb el kell hívni egy klímaszerelőt és majd ő megrendeli nekem (???)... Ez igaz?? Régen (kb 12 éve) apám úgy csinálta, hogy megvette a klímát, majd elhívta a klímaszerelőt, hogy szerelje be. Állítólag ilyet már nem lehet csinálni, de ez nekem túl hihetetlenül hangzik. Tényleg nem vehetem meg előre a klímát vagy hülye a családtagom, aki ezt mondta? Rákerestem, de semmi infót nem találtam erről.
tehát: folytatva a felső bekezdést magyarázat:
"kizárólag telepítési tanúsítvány birtokában értékesíthet a telepíttető számára "
= tanusítvány kell.
(2) A telepítési tanúsítvány tartalmazza
a) a telepíttető nevét,
b) a telepítés pontos helyszínét,
c) az adatbázisból generált egyedi azonosítót,
d) a telepíttető – gazdasági társaság, egyéni vállalkozás, egyéni cég, egyéb szerv vagy szervezet esetén cégszerű – aláírását,
e) az értékesített alkalmazás típusát és darabszámát,
f) a telepíttető nyilatkozatát arról, hogy az (1) bekezdés szerinti alkalmazást arra képesítéssel rendelkező vállalkozás képesített alkalmazottjával fogja telepíttetni.
(3) Az értékesítésre jogosult vállalkozás az értékesítéskor rögzíti az értékesített alkalmazás típusát és darabszámát. Az értékesítésre jogosult vállalkozás a 19. § (6) bekezdésében foglalt adatrögzítési kötelezettsége mellett a telepítési tanúsítványt az értékesítési dokumentumok mellett 5 évig megőrzi, és azt a Hatóság felhívására bemutatja, kérésére átadja.
Szerintem minden pontja egyértelmű, nincs benne szó arról hogy a telepítő céggel előre kéne szerződni.
A telepíttető adatai kellenek. Ennyi..
Szóval nyugodtan vehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!