Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Tényleg nem vehetek klímát...

Tényleg nem vehetek klímát anélkül, hogy előbb beszélnék egy szerelővel?

Figyelt kérdés

A tavalyi heteken át tartó 30+ fokot már én is alig bírtam elvilselni, ezért idén szeretnék egy klímát venni. Fiatal felnőttként most intézem magamnak először (a szomszéd beleegyezése már megvan).

Viszont az egyik családtagom azt mondta, hogy nem vehetek akármilyen klímát magamnak, előbb el kell hívni egy klímaszerelőt és majd ő megrendeli nekem (???)... Ez igaz?? Régen (kb 12 éve) apám úgy csinálta, hogy megvette a klímát, majd elhívta a klímaszerelőt, hogy szerelje be. Állítólag ilyet már nem lehet csinálni, de ez nekem túl hihetetlenül hangzik. Tényleg nem vehetem meg előre a klímát vagy hülye a családtagom, aki ezt mondta? Rákerestem, de semmi infót nem találtam erről.

2023. jún. 3. 18:23
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
61%
Japánt vegyèl azok komolyak ,amit kap a szaki majd azt beszereli .
2023. jún. 3. 18:31
 2/21 Szervizmérnök úr ***** válasza:
93%
2023. jún. 3. 19:27
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
Megveheted, de lehet, hogy nem találsz majd szakit aki felszereli. Ez is olyan mint az autószerelőknél az alkatrész, hogy ők olcsóbban kapják, és még ezen is keresnek nemcsak a munkadíjon.
2023. jún. 3. 19:29
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

Hát semmiképp sem árt ha egy hozzáértővel beszél mielőrr bármit megveszel, megrendelsz. A klímaberendezések nem olyanok mint az állólámpa, hogy ha nem jól világít, akkor veszel bele nagyobb égőt, meg közelebb ülsz hozzá. Pontosan fel kell márni az ingatlant és meg kell határozni hogy mekkora hőteljesítménye legyen a berendezésnek, vagy berendezéseknek. Lehet egy géppel meg sem lehet oldani normálisan a hűtést.

Az amit a táblázatokban látsz értékeket, hogy X kW y négyzetméterre pedig nagyon kevés adat. Számít az épület falazatának anyaga, szigetelése, a nyílászárók, az épület, ablakok tájolása, árnyékoltsága, stb. Meg kell vizsgálni hogy a villamos hálózat elbírja-e egyáltalán azt a terhelést amit az ingatlan hűtése igényelne.

Ráadásul sok klímás szerelő, cég, nagyon nem szereti ha egy már meglévő gépet kell beszerelnie. Egyrészt hozzá van szokta ahhoz a gépekhez amiket szerelni szokott, ismeri a hibáikat, tudja hogyan szerelje úgy fel hogy biztosan jó legyen. Van hozzá alkatrésze. Van kapcsolata a gyártóval, forgalmazóval azért lehet hogy akkor is van alkatrésze amikor máshonnan nem lehet beszerezni. stb. stb. stb. Ha csak annyit értesz az egészből, hogy a távirányító nyomkodásával hidegebb lesz, akkor mindenképpen KELL egy klímással beszélned! Sok pénzt meg lehet takarítani a meggondolatlan, tudatlan vásárlások elkerülésével.

2023. jún. 3. 19:33
 5/21 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ez így van.

Csak akkor ad el neked a forgalmazó készüléket, ha viszed a szerelő által kiállított igazolást, hogy ő felszereli, és szerepel rajta hivatalos nyilvántartási száma is.

2023. jún. 3. 19:46
 6/21 anonim ***** válasza:
17%
Nem, megveheted nyugodtan. Van egy papír amit ki kell tölteni de csak az adataiddal
2023. jún. 3. 20:00
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

itt az utolsó választ (is) érdemes elolvasni: https://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__haztar..

bár nema vásárlásról szól a kérdés, de sok dolgot lehet megtudni.

2023. jún. 3. 20:04
 8/21 A kérdező kommentje:
Hát ez durva, akkor ez is bonyolultabb lett, mint régen volt. Kösz az infót és a linkeket!
2023. jún. 3. 20:17
 9/21 anonim ***** válasza:
100%

Olyan klímát rendelsz a netről, amilyet csak szeretnél, de a klíma vásárlás nem egészen olyan, mint venni 10 dkg párizsit. Ki tudod számolni, hogy lehűti-e majd a szobát az a készülék? Minden műszaki opcióval tisztában vagy? Elektromos bekötés, kondenzvíz elvezetés, védőtávolságok?

Most komolyan, mi abban a bonyolult, hogy kihívsz egy szerelőt, megmutatod a lehűtendő szobát, aztán a többit ő intézi?

2023. jún. 3. 20:27
 10/21 anonim ***** válasza:
55%

Rendelhetsz bármilyet, de magadnak megrendelni akkor érdemes ha fel tudod szerelni. Van vákuumszivattyúd, csőperemeződ és a többi szükséges szerszámmod meg műszaki ismereted a felszereléshez. Így megúszod a felszerelés költségét.

Keresel egy havert/ismerőst akinek jogosultsága van aláírni, hogy a gari is meglegyen.

Más esetben hívj szakembert.

2023. jún. 3. 20:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!