Porszívóval ki lehet szívni kandallóból a sok port?
A hamu nagyon apró, simán átmegy a porszívók szűrőjén. Tönkreteszi a motort és persze kifújja hátul, úgyhogy minden is poros lesz.
Én vizes porszívóval szoktam és minimumra állítom a szívóerőt.
A régi porszívód csak szanaszétfogja fújni az egészet.
van benne a motor elején és végén szűrő. Ha teszek bele vizet akkor úgy felszívja?
Ha nem akkor marad a lakás
A sima porszívó nem alkalmas erre szerintem. vagyis nem tökéletes megoldás.
Én egy márkás, papír porzsákossal téglaport is szívtam néha, ami átszalad a szűrőn, egy része kijött hátul, és még bele is telepedett a csapágyakba. Végül idővel csapágyas lett a motor. (Szerencsére a csapágyat ki tudtam cserélni, de nagyon babra munka volt).
És még csak hatékony sem volt, mert szemmel látható volt, hogy a nagyon finom port hátul ki is fújta. És azt gondolom a hamu is kb ez a kategória. Tele fújod a lakást a finom hamuval.
Olyan porszívó viszont jó lehet (anyám ilyet használ, mert por allergiája van), ahol nem szűrő (bár az is van benne), hanem centrifugális elven választja le a port, és közben vízben nyeleti el. Ez a legkisebb szemcséket is megfogja. Pff... el nem hiszitek, hogy a fél liter tiszta vízből, fekete sár lesz, annyira megfogja a port.
De ez kimondottan "vizes" porszívó, nem úgy ahogy a #4-ben írod.
Nem tudok most többféle eljárást felsorolni a porszívód kivégzésére:
- Szívjál fel hamut!
- Szívjál fel vizet és hamut!
- Szívjál fel vizes hamut!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!