Kevesebb port szeretnék a lakásban. Látok légtisztító készülékeket 30eFt-tól. Vki tapasztalat?
Nekünk xiaomi air purifier 3H van, és tökéletesen teszi a dolgát. Egy új szűrő 10 ezer forint, úgy nézem, hogy intenzív használat mellett kb. fél évente kell cserélni. Egyenlőre elégedettek vagyunk vele.
Ára 45000Ft volt.
Ezt javaslom:
Kézzel feldörzsölöd, hogy kialakuljon a statikus elektromosság, utána áttörlöd vele a polcokat. Ezt megejted mondjuk heti, 2-heti szinten. Ha sok a helyiség, akkor több napra osztod szét a munkát.
Használat után rázd ki belőle a port az udvaron!
Milyen lakás, milyen por?
szőnyeget kidobni, padlólap, vagy pvc és egyszerűen csak felmosod. Porfogó fikszfakszokat kidobod.
Tiszta szerencse, hogy itt mindenki ilyen jól ért mindenhez. Nekem pl porallergia miatt van légtisztító, és milyen érdekes, bevált. Egy helyiségben, nem az egész lakásban nyilván, de abban a helyiségben viszont érzékelhető a különbség. Egyébként ha rendszeresen használod, akkor a dolgokra lerakódott por mennyisége is sokkal kevesebb (embere válogatja, ettől én ugyanúgy törölgetek, de akinek más ízlése van az nem biztos, hogy fog).
De gondolom az allergiára is a marketing duma hatott.. 🤔
Végső soron annyi, hogy nem feltétlenül kell valakit leszólni azért, mert te nem látod értelmét valaminek, ő meg igen. Honnan veszed, hogy neked van igazad? Felsőbbrendű vagy esetleg? Nem hinném...
Olvass utána, hogy mi okozza a porallergiát (hint: nem maga a porszem). Ezután olvass utána annak is, hogy mit szűr ki a légtisztító (hint: nem a porszemeket).
Tehát marad az, hogy a portól neked kell megszabadulnod. Erre két módszer létezik: Elkezdesz porolni vagy magas légnyomást csinálsz a lakásban és akkor nem tud bejutni a por. Az utóbbi módszer tudtommal csak ipari méretekben létezik, pl. mozikban, laborokban. Tehát marad a kézi porolás. Az sem hülyeség, amit utánam írtam, hogy a porfogó tárgyaktól meg kell szabadulni, mert egyrészt könnyebb lesz porolni (nincs ott a sok akadály), másrészt a porfogók ontják magukból ki a port, ha megbolygatják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!