Anyám elkezdett illóolajat önteni a mosógépbe, meg 20%-os ecetet használ öblítőnek. Ez normális?
A csapágyat védő szimering sav és lúgálló, mint az egész mosótér is.
Legalábbis ésszerű határokat, azaz háztartási körülményeket tekintve.
Savak segítenek a vízköves lerakódások oldásában. Régen örököltem egy Energomat gépet, sósavval vízkőtleníttem. Azt is kibírta, csak egy kis foltosodás lett a rozsdamentes dobon, mivel túl heves reakció lépett fel és állni hagytam egy ideig. Tehát ennek is megvolt a tanulsága, megoldható kíméletesebben is.
Mosógépszerelők írták már más kérdésnél, hogy megeszi az ecet a tömítéseket. Lehet hogy az újabb gépekben igen, de az én 13 éves legalapabb Fagoromban még nem ette meg. Minden mosáshoz teszek ecetet is. Fertőtlenít, tisztít, friss illata lesz a ruhának és a vízkövet is oldja. Tiszta és illatos a mosógépem anélkül is, hogy állandóan vakarnám a lerakódásokat belőle... Persze csak egy gyűszűnyit teszek, nem öntöm tele az adagolót.
Szóval a kérdésre a válasz: igen, normális! Nem baj az ha valaki használ természetes anyagokat a mosáshoz, mosogatáshoz. Nem kell bedőlni a reklámoknak hogy csak az XY mosószer a jó. Amióta mosószódát használok sokkal tisztábbak a ruháim. Ja és olcsóbb is! :D
"...az illóolaj meg illatosításhoz tökéletes"
Ó hát az ecet is! :)
Elöször is a "hivatalos" vízköoldók mosógépekhez ugyanolyan savak, mint az ecet, ettöl nem mehet tönkre semmiféle tömítés.
Másodszor, az öblítök igaz, hogy a fölsöleges mosószert megkötik, dez egy egy bevonat formájában az adott ruhadarab szálain teszik.
Harmadszor az ecet szaga nem marad meg a ruhán, mire megszárad, cserében gen erös szagtalanító szer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!